Sidste dag i april

“Det var den bedste tid, det var den værste tid, det var visdommens tid, dumhedens tid, det var epoken af tro, det var epoken af skepsis, det var sæsonen af lys, det var sæsonen af mørke, det var foråret af håb, det var vinteren af fortvivlelse…”

Citatet er fra Charles Dickens. Fra bogen En fortælling om to byer. Sådan har april været i år.

Den bedste tid: weekender og påskeferie i det skønneste vejr. Havearbejde, udflugter, blomster og nyudsprungen bøgeskov.

Den værste tid: Massemord i Sri Lanka, Notre Dames brand og sikkert mange flere forfærdelige ting, jeg slet ikke ved noget om. De er der nemlig altid, for verden er stor. Af hjemlige katastrofer er min mors kat blevet væk.

Men alt det skal ikke ødelægge glæden ved livet og ved foråret. Glæden er det, der bærer os igennem, der gør livet værd at leve. Det lyder højtravende, men det er den slags tanker, jeg går og tumler med, når jeg går tur med hunden – snart hundene… på torsdag skal vores lille hvalp forlade sin varme klump søskende og flytte hjem til os – vi og Rosie må gøre vores bedste for at erstatte klumpen. Så bliver der næppe tid til at filosofere, og det er sikkert godt nok.

Fra torsdag må du nok berede dig på endnu en gang hvalpe-spam… Forhåbentlig vil der blive masser af lykkelige billeder af to hunde – en stor og en lille, der hygger sig sammen.

Vi skal gå ture over til skoven. Vores lille skov er sprunget ud. Store bøgetræer og høje fuglekirsebær.

Og vi skal i pavillonen, når det er for koldt til at være ude. Drikke te og læse bøger – når den lille sover.

Og vi skal nyde de lyse aftener. De lyse nætter, der officielt varer fra den 5. maj til den 8. august, men som i virkeligheden er i fuld gang. Billedet er taget halv ti i går aftes.

Der er nok at glæde sig over, selvom verden ikke altid er lige venlig.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Sidste dag i april”

 1. Der er meget at glædes over, og det er godt at se det også. (Fedt citat)
  Helt personligt glæder jeg mig over fotos af din pavillon, der ligger højt til vejrs, med den skønneste udsigt. Og de lyse aftener – jeg kørte hjem fra møde i går aftes kl. 21:30. Det var lyst… SÅ skønt.
  Kom bare an med hvalpe-spam. Det bliver herligt. (Jeg håber, din mors kat snart kommer hjem)
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Ja, gad vide, hvad der skete – to ens kommentarer. Jeg har slettet den ene. Nu er der kun én dag til hvalpe-spam 😀
   Der er virkelig dejligt i og omkring pavillonen, og lige nu blomstrer nogle små lyserøde blomster alle vegne i engen. Total idyl.
   Håber også på, at Hittemissen kommer hjem igen – men der er gået over en uge nu…
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.