Humlehegn i modvind

Det blæser stadig meget her hos os. Vinden suser ind gennem ådalen og presser hårdt på humlehegnet. Hegnet har virkelig fået sin sag for i de her dage, hvor blæsten kommer fra det traditionelle uvejrshjørne: sydvest.

Humlehegnet står på grænsen mellem engen og den gamle urtehave, hvor der er sået græs som et led i kampen mod padderokkerne, der invaderede for et par år siden. I år er der rigtig mange humlekopper i hegnet. Humlen har det ligesom så mange andre planter i år. De har været bange for at dø i den lange, varme og tørre sommer og  har derfor sikret de kommende generationer med masser af frugt og frø.

Hegnet skærmer haven og giver læ, når det bryder vinden. Det er så flot i al sin grønne overdådighed.

I år er det ekstra flot. Ikke kun på grund af de mange humlekopper, men også fordi det i foråret fik et hegn af rionet at vokse på. Det giver en fin jævn overkant til de vildtvoksende humleranker.

Rionettet blev sat op i maj i år, og det blev hurtigt dækket af den livskraftige humle. Det var svært at få rionettet til at stå fast. Alt det grønne er tungt – meget tungt.

De beslag, vi brugte i første omgang, blev sprængt i den første stærke, tørre vind i juni. Nu sidder rionettet fast på betonsøjlerne ved hjælp af hegnstråd. Og vel at mærke den tykke hegnstråd af rustfrit stål. Det har holdt indtil videre på trods af tonstungt pres.

I sommerhalvåret kan vi nyde synet af den grønne væg

og de kønne lysegrønne humlekopper.

Om vinteren visner humlen helt ned, og det mindsker presset, når det bliver tid til vinterstormene. Dem er der heldigvis lang tid til endnu.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 kommentarer til “Humlehegn i modvind”

  1. Karen, vil du dele dine erfaringer med at bruge humle i køkkenet, f.eks. dampede unge skud som asparges og alle de andre muligheder – altså lige undtagen ølbrygning, da der ikke drikkes øl her i huset. Det er en smuk og spændende plante.

    Like

  2. Åh, hvor er det smukt! Sikke en fin, grøn frodighed. Jeg er vild med humle. Jeg sætter nemlig stor pris på planter der hører til i vores klima, og som bare vokser uden så meget pjat 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.