Retro-mad: Schnitzel med æbler

De mange nedfaldsæbler bliver puttet i næsten al slags mad og kager hos os for tiden. Det er ikke til at bære, at de bare ligger der og går til. Og i går faldt jeg over inspiration til en ny  – men ret gammeldags – ret, der skal æbler i: schnitzel med æbler og karrysovs.

Kødet bliver mørt, og karrysmagen er mild og rund. Rigtig retro-mad. Vi brugte en skinkeschnitzel, men retten kan også sagtens laves med kylling. Sådan er det i øvrigt med de fleste opskrifter med schnitzel.

Til to personer skal man bruge:
2 schnitzler
1 stort hakket løg
3 æbler – skrællet og skåret i både
1,5 dl fløde (fedtprocent bestemmer du selv)
2 tsk karry
2 spsk ketchup
Salt, peber, smør til bruning

Skræl æblerne, fjern kernehus og skær dem i smalle både. Læg dem i bunden af et ildfast fad.

Bank kødet fladt, drys med salt og peber, brun det på en pande i smør og læg det ovenpå æblestykkerne. Brun også løgene let og fordel dem i fadet.

Rør fløde sammen med ketchup og karry og 1/2 tsk salt. Hæld blandingen over kød og æbler og bag hele herligheden på 200 grader i en halv times tid. Når sovsen bobler muntert, og overfladen bliver lysebrun, er retten færdig.

Ovnkartofler og en salat med spidskål passer godt til.

Jeg finder tit inspiration til retter med schnitzel ved at gå på nettet og google tyske opskrifter – eller måske bare tyske spisekort. Man søger på ‘Schnitzel rezepte’ eller på ‘Schnitzel Speisekarte’. Så vælter det frem med gode, klassiske retter, man selv kan give et twist, hvis man har lyst.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Retro-mad: Schnitzel med æbler”

  1. Vi har også mange æbler pt specielt Filippa, lækkert æble, jeg har med stor fornøjelse for smagsløgene prøvet at tilsætte fars til både frikadeller og karbonader revne æbler 👍👍👍
    Tak for en rigtig hyggelig blog 😊😊
    Venlig hilsen Bente Overgaard

    Like

Der er lukket for kommentarer.