En travl forårsweekend

Alt bliver grønnere og grønnere derude, og med gøgens kukken i baggrunden er der i weekenden skabt nogenlunde orden i haven.

Det gør ret ondt i ryg, hænder, arme, skuldre, ben – øh, er der noget, jeg ikke har nævnt? Der gør det sikkert også ondt. Det har været en af de weekender, som kiropraktorerne glæder sig over. Drivhuset er gjort rent, potter sorteret, alt båret ud – og noget af det ind igen.

Genbrugspladsen har nydt godt af et besøg, og skovhaven er blevet kantet og luget for de utallige små ahorn, der stod tæt som en græsplæne i bedene.

Nu er der pludselig bar jord, og det går jo ikke. Heldigvis har jeg spottet en del planter, der gerne må flyttes fra blomsterhaven til skovhaven. Det er blomsterhavens tur næste gang. Flytningen bliver i løbet af ugen, det store oprydningsarbejde bliver nok først i Kristi Himmelfartsferien.

Aldrig har jeg været så sent på den med haven. Men… det er der jo flere gode forklaringer på… Her ligger en af dem med sit yndlingslegetøj…

(Og hvis du undrer dig over, at der er drænrør omkring bordbenene på køkkenspisebordet? Jamen, Fie fik benet i klemme i bordbenene og kunne ikke komme fri. De virker som en fælde, som de spidser ind for neden. Drænrør var lige ved hånden som ‘børnesikring’.)

Det er altså så dejligt derude, at man næsten ikke kan rumme det. Nu skinner solen igen, mælkebøtterne folder sig ud i græsmarkerne, der er ved at komme lys på kastanjen, fuglene synger – så pyt med, at det gør lidt ondt hist og her – man er i den grad i live nu, hvor farverne og lyset er kommet tilbage.

Rigtig god mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “En travl forårsweekend”

  1. Du er godt nok ihærdig. Det ser dejligt ud det hele – incl. Fie.
    Kan du ikke vise et eller andet i dine træmurstensforme? Jeg har en i en vindueskarm, og jeg er løbet tom for ideer – i julen var det nemt at finde på, men nu😳😳😳

    Like

Der er lukket for kommentarer.