Æbleblomster

Hvert år tænker jeg det samme: Aldrig har æbletræet i hegnet været flottere.

Måske er det rigtigt. Måske husker jeg bare ikke så godt. Måske var det flottere sidste år? Nej – æbletræet er aldrig flottere end lige, når det blomstrer. Og det gør det ganske overvældende hvert år.

Udefra som en sky over marken – og indefra som en hyggelig hule med den dejligste udsigt.

Udsigt over græsmarker og dansk landbrugsland.

Snart kommer der køer på marken igen – endnu et dejligt syn at glæde sig til. For Danmark ude på landet er landbrugsland og ikke vilde skove, hvor man kan gå i dagevis uden at se et hus eller et levende væsen. Afstandene er korte. Der er marker, gårde og små byer. Der er en brugs og en OK tank. Og der er hvidkalkede kirker med flag oppe for konfirmanderne. Det er der, jeg hører hjemme. Der ude på landet under æbletræet i maj.

God Kristi Himmelfartsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Æbleblomster”

 1. Æbletræer er det smukkeste! De krogede grene om vinteren, de smukke blomster i foråret – og så æblerne i sommeren… Skal man kun have ét træ, skal det være et æbletræ!

  Like

 2. Ja, vi har det flotteste landbrugsland man kan tænke sig…. fladt nogle steder , bakket andre…. og vores smukke flag mod en blå himmel, så bliver det ikke mere dansk. Har forøvrigt lige været til konfirmation i den Skivholme kirke…
  Go weekend herfra….

  Like

  1. Så har du jo besøgt vores kønne kirke og mødt vores supergode præst 🙂 Håber, I nød det dejlige landskab og ikke kun sad inde i varmen.
   Go’ weekend herfra også 🙂

   Like

 3. Så vakkert beskrevet, Karen og det er en deilig ro over landbruksområder og de store flotte åkerne hvor man kan hvile blikket på de skjelvende stråene i vinden. Jeg hører også hjemme i slike omgivelser med mengder av bondegårder og kyr ute på beite. God langweekend til deg.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: