Tournedos med den bedste sovs

Opskrift på lørdagsmiddagen. Et stykke mørbrad fra ungkvæg lavet som tournedos.

Helt indiskutabelt det fineste og møreste stykke kød på hele dyret. Så mørt, at det kan skæres med en smørkniv.

Man skal bruge:
1 stykke mørbrad fra ungkvæg
1 stykke bacon pr. mørbradbøf
Friskkværnet peber og et lille drys salt
2,5 dl fløde piskefløde
Lidt smør til at stege i

Puds mørbraden for sener og skær den i stykker på 3-4 cm. Bank dem let med hånden og sno et stykke bacon omkring. Kværn peber på begge sider af kødet, og giv det et lille drys salt. Kun et lille, for bacon salter jo også.

Smelt lidt smør på panden og steg bøfferne 2 minutter på hver side. Drej dem om på siden, så baconstykkerne også bliver stegt – vend dem efterhånden.

Tag kødet af panden – læg det på et varmt fad – og kog panden af med fløde. Lad fløden koge ind, til den tykner lidt og giv den en dråbe sovsekulør. Bare for det kunstneriske indtryk…

Hvad angår tilbehøret, er der frit valg. Der er ikke noget, man ‘bør’ spise til. Vi havde stegt kartoffelskiver i ovnen, lavet en grøn salat til – og en skål af den lækre selleripure med karamelliserede selleritern.

Det er mad, der får englene til at synge – og den gode sovs er helt bestemt ansvarlig for deres kønne, runde kinder.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Tournedos med den bedste sovs”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: