Engelske sausage rolls

Alle, der har rejst i England, kender dem. Sausage Rolls. Engelske pølsehorn kunne man fristes til at kalde dem. En krydret pølsefars indbagt i butterdej, som man spiser enten lun eller kold.

De smager godt. For mig er de en del af smagen af England – sammen med salviekrydrede pork and apple pies, sort te, baked beans, coleslaw og øl. Bare for at nævne nogle få engelske yndlinge.

For et par dage siden kom jeg til at tænke på sausage rolls, og jeg fik mere og mere lyst til en. Opskriften viste sig at være så nem, at det næsten ikke er en opskrift.

Man skal faktisk kun bruge to ingredienser: frosset butterdej og et stykke god og krydret medisterpølse. Ja, og så et æg til at pensle med.

Rul butterdejen ud, klem farsen ud af medisterpølsen i en lang stribe, og rul den ind i butterdejen.

Skær i passende stykker, smør dejen med æg og bag den ved 200 grader i cirka 20 minutter.

Lad dem køle af, før du spiser dem.

Det er ikke originalen, for til dem skal man have engelske pølser. Men – en god, krydret medisterpølse med både løg og allehånde kommer meget, meget tæt på.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Engelske sausage rolls”

 1. Så bliver det ikke lettere. Jeg er imponeret over, hvordan du altid kan gøre det så nemt. OG lækkert. Skal du ikke skrive en kogebog? Nej det skal du forresten ikke – du skal blive ved at bruge din tid på bloggen, for den kan jeg da ikke undvære.
  Ha en god dag, der vist desværre bliver grå.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. 🙂 De fleste, der skriver om mad, tænker på at skrive en kogebog en gang. Hvis jeg skulle gøre det, skulle det være en krimi med opskrifter. Måske en serie med mord og mad i flere lande? ‘Mord på ferien’? 🙂 Måske når jeg engang bliver pensionist…
   De lover sne i lange baner, men det bliver nok ikke til noget særligt… gad ellers godt sne inde en dag eller to 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: