Rigtig glædelig jul

Udenfor slår juleregnen mod ruden. Det er jul, som det plejer. Helt som det plejer. Dejligt. Det er lige præcis sådan, jeg godt kan lide juleaftensdag. Ingen overraskelser. Kun hyggelig travlhed.

Nå ja – lidt overraskelser er der vel altid. I morges fandt jeg ud af, vi havde spist næsten alle brunkagerne inden jul. Men med dej i køleskabet var det jo hurtigt at bage nogle nye. Og… morgenmad til julegæsterne i morgen tidlig – tja – der måtte også lige bages et brød og et hold ølboller. Troede, der var nok i fryseren… Alt er som det plejer, og improvisationstalentet skal vel også luftes til jul.

Men nu er stegen ridset.

Anden er gjort klar, og det hele er sat i ovnen.

Juletræet er pyntet med gammelt og nyt.

Julemusikken spiller i stuen, og nu skal der dækkes bord med alt det bedste, huset formår, og der skal laves juleblomster til bordet. Det nåede jeg heller ikke lige i går, selvom det faktisk stod på listen…

Så nu er det tid til at ønske alle jer søde læsere, der følger med hele tiden, en gang imellem, eller som først er kommet her i går på jagt efter en opskrift på andesteg, en rigtig dejlig jul.

Med and, med steg, med brune og hvide, med kirke og kor, salmer og sange, rødkål, engle og stjerner, duft af gran (og ikke fra en brændende juledekoration)  – og mest af alt en kæmpestor portion ægte juleglæde med tradition og… plads til både det lige og det lidt skæve.

 

Rigtig glædelig jul!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Rigtig glædelig jul”

  1. Ja vores Juleaften var også i Traditionernes tegn. And, Flæskesteg, Rødkål, hvide og brune, Ris ala mandel
    Sammen med Svigerfamilien ren Hygge, intet Gave ræs men ren Hygge
    Og med Hansi I Køkkenet kan det ikke gå galt 😎🙃😎

    Like

  2. Rgtig glædelig jul til dig og bondemanden jeg beundrer din energi og elsker at læse omdin travle hver dag, og mad opskrifterne sluger jeg også ddog ikke altid alle krydderierne selv om jeg er gift med en kok er det ikke altid lige til at tåle. Nu kaldeir jule maden muskusænder og ris Alamande godt nytår og glæder mig til at læse din blok i 2018venlig hilsen Laura Nolsøe i Ikastg

    Like

Der er lukket for kommentarer.