Jul på jobbet

Her på en mandag morgen – den første mandag i december – er det da en god anledning til at se lidt på de tre dekorationer, jeg lavede til jobbet.

De er anderledes end sidste år, men alligevel ikke så anderledes igen. Et vist mål af genkendelighed kan de fleste af os godt lide – især i juletiden.

I vinduet i gavlen på den lange gang står den store dekoration med gyngehest, nisser grønt og lys. Den er faktisk ret hyggelig, selvom jeg ikke plejer at være så pjattet med kunstige nisser. De rigtige nisser har vi jo så rigeligt af ovre i den gamle stald herhjemme hele året…

Dekorationen til mødelokalet blev igen lang og smal. Der skal jo være plads til mapper og til de bærbare på et mødebord.

Den er lavet i en af de der kurve med tre rum til tre potter. Sådan en kan også bruges til juledekorationer helt uden det mindste besvær. På den måde bliver tre små dekorationer til én. En høj, en lav og en lige midt imellem.

En krans skal der til. Den blev bundet på en halmkrans. Af grønt fra haven og dekoreret med lidt lysere indslag – kogler, vindheks og en af de små fugle, jeg har i pyntekassen – den kasse, der gemmer på pynt fra flere årtier. Kransen blev lagt på et gråt metalfad. Med et fyrfadsglas i midten. Dekorationer på arbejdet skal helst ikke indeholde lys, der kan komme til at antænde hele hytten, når de sidste glemmer at puste lyset ud fredag aften.

Og på den måde blev det endnu engang jul på det lille universitet i den store by – eller var det omvendt?

Der er dem, der spørger, hvorfor jeg dog orker at lave dekorationer til arbejdet? Til det kan jeg kun svare, at hvis man nu godt kan lide, der er julepyntet i december? Og – hvis man nu egentlig godt kan lide sit arbejde, selvom det tager en del tid af ens decemberliv? Så kan man da lige så godt sørge for, at der også er noget kønt at se på der, så der bliver rart at være.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Jul på jobbet”

  1. Hvor er de fine – og så forskellige.
    Metalkurven som borddekoration er et godt tip, der kan bruges hele året. Jeg plejer bare at have små potter i min i haven, men hvorfor ikke vaser og lys på bordet?
    God julehygge på arbejde 🙂
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: