Forberedelser til årets julekursus

De senere år har jeg været på et jule-pynte-binde kursus op mod jul. Meget forskellige kurser har det været, og jeg har lært noget nyt hver gang.

For et par år siden var det et kursus med blomsterkunstneren Else-Marie Andersen. Det blev holdt i Bruuns Have, og det var et meget spændende kursus. Også et, der lærte mig, hvad jeg ikke har lyst til at nørkle med. De der bittesmå ting, der tager en krig at lave. Men lærerigt og meget hyggeligt var det.

Sidste år var jeg på kursus hos Anettes Flora ved Langå. Et helt anderledes kursus, hvor det lidt mere løsslupne spillede hovedrollen i kranse og dekorationer.

Det var også et rigtig godt – og meget hyggeligt – kursus.

I år skal jeg på kursus hos Bonderosen i Kjellerup. Det er på torsdag, og jeg glæder mig meget. Det er en helt anden stil igen – Bonderosens stil er udpræget romantisk med franske/nordiske, rustikke toner, og der vil det være nogle nye og andre fif, jeg får med hjem.

Jeg har samlet materialer,

og lørdag ville jeg så ud og købe de ting, der skulle købes til kurset. Mere elefanttråd, grøn tråd – og bouillontråd. Det sidste har vist sig næsten umuligt at skaffe i guld. Det er udsolgt alle vegne – selv i Bilka.

Derfor: er der nogen i Aarhus området, der ved, hvor de ikke har udsolgt i bouillontråd, må de meget gerne give mig et praj. Ellers kommer jeg til at lave en skaldet engel, og det er der jo nok ikke så meget ved…. selvom det ville være noget helt nyt igen…

God tirsdag.

Postscript: Tak for hjælpen alle sammen. De havde bouillontråd i Plantorama, så nu bliver englen alligevel ikke skaldet 🙂

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Forberedelser til årets julekursus”

 1. Bullion tråd. ALDRIG hørt om det, googlede det…minder det mon lidt om myrte tråd ? God fornøjelse med kurset. Glæder mig til at se hvad du får lavet.

  Like

 2. Hej Karen
  Tusind tak for din meget fine blog som jeg hygger mig rigtig meget med.
  Jeg vidste ikke hvad bouillontråd var så jeg slog det op på nettet. Der er mange webshops der ser ud til at have det. Den ene jeg besøgte har det i guld. Du får linket her https://www.shophobby.dk/binderi-artikler/trad/bouillontrad-392/
  Det er så bare spørgsmålet om det kan nås til torsdag…
  Rigtig god dag til dig og god fornøjelse med kurset med eller uden englehår
  Birgitte

  Like

Der er lukket for kommentarer.