Efterår i murstensform

De gamle, indiske murstenforme er anvendelige til mange formål. Man ser dem over alt for tiden. Med eddike og olieflasker i køkkenet, med snor og dimser i drivhuset og med blomster og pynt.

De bliver brugt til brochurer på kontorer, og de bliver hængt op som små hylder på væggen. Nu er der også en hos mig – eller rettere sagt to.

Jeg har mine tvivl om, hvorvidt de to, jeg har fået, nogensinde har været brugt til at lave mursten i, men lad nu det ligge. Historien er god, og de er dekorative. De er tilpas rustikke, har en god størrelse (en hel oasisblok smutter lige i), og de er solide – ikke sådan noget krimskrams.

Til december skal kalenderlyset stå i en af em, men det er der længe til endnu. Indtil da er det efterårets farver, det gælder.

Dagene er kortere, og naturen skal hentes ind. Der er så meget at finde derude lige nu. Agernhatte, bog, kastanjer, hortensia – og strålende løv.

Den hvide kornel – den med de røde grene – får de smukkeste efterårsfarver, og bladene spiller smukt op til kastanjernes glød. De holder ikke længe, men de kan jo udskiftes.

De små hvide blomster er perlekurv – de blomstrer stadig, og de små hvide stjerner tørrer fint og er holdbare i dekorationer.

Formen står på spisebordet nu – fuld af efterår.

Efteråret er nu sådan en smuk tid, og selvom vi her blev snydt for det lovede, dejlige søndagsvejr, kan det jo være, det bliver godt i dag til glæde for alle dem, der har efterårsferie.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Efterår i murstensform”

 1. Det er så som så med vejret
  Vi fik endnu et bevis på, at har man været fuld af løgn som Barn, skal man være Metreolog som voksen 😎
  De lovede Solskins vejr til I dag, men vi vågnede op til regnvejr 😈👿

  Like

 2. Hvor er det bare en dejlig efterårskreation, du har lavet 😊 Jeg har også købt en murstensform hos Susanne og kan sagtens bruge flere, for hvor er de bare anvendelige til alverdens ting 😊
  Rigtig god dag til dig!

  Like

 3. Med sådan en smuk dekoration inde :-), kan du godt undvære solen ude 😉 Men ellers var vejret godt nok noget af en skuffelse i går. Jeg var i haven, og det var så drivende vådt af lavthængende skyer, at det kun var pligtarbejde, der trak mig ud. I dag bliver det bedre og jeg skal heldigvis ikke på arbejde, men gå tur langs kysten med en veninde.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: