Syltet fennikel

For et par uger siden smagte jeg en salat med syltet fennikel. Det var næsten samme aha-oplevelse, som første gang jeg smagte syltede rødløg. De smager af mere…

Jeg tænkte, at det da nok ikke kunne være særlig besværligt at sylte fennikel? På samme måde som syltede rødløg?

Det var det heller ikke. De blev gode, og det tog virkelig kun 10 minutter. Du kan også lave syltede fennikel, hvis du vil. Du skal kun bruge tre ting:

Fennikel
Lige dele eddike (æbleeddike er godt) og sukker

For eksempel en lille fennikel, 1 dl æbleeddike og 1 dl sukker.

Skær din fennikel i passende små stykker. Først i skiver på den ene led og så på tværs et par gange. Put stykkerne i et sylteglas.

Kog eddike og sukker sammen og hæld det direkte over fennikelstykkerne. Luk glasset med det samme, lad det køle af og opbevar det på køl. Lad det trække et døgns tid og gerne længere. Syltet fennikel holder mindst en uges tid på køl og sikkert også længere.

Det er dejligt til fisk, til svinekød, i salater og i sandwich.

Så vær ikke bekymret for, om du nu også når at spise glasset op. Tænk hellere over, om du skulle sylte to fennikelknolde med det samme.

Jeg har haft stort held med at dyrke fennikel i haven tidligere.

Næste år skal jeg bestemt gøre det igen.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Syltet fennikel”

  1. Super tak.
    Jeg er også glad for fennikel og laver tit en salat med fintstrimlet fennikel og ultratynde gulerodsskiver. Det er med eddikedressing og smager fortrinligt. Jeg har aldrig tænkt på, at det måtte kunne omsættes til syltet fennikel. Dét går jeg i gang med en af dagene. Øko-fennikel er relativt ofte på tilbud i min Fakta, og så er det da bare om at slå til 🙂
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: