Kulør i drivhuset

Det myldrer frem med fine, farverige grøntsager i drivhuset. Der er mørkerøde tomater – dem, der er næsten sorte, der er de små, klartrøde blommetomater, og der er de kønne gule tomater.

De seks slags chili, jeg såede i minidrivhusene inde i februar, er også kommet fint og giver masser af frugter.

Runde, aflange, grønne, røde, gule og de flotte, mørke, næsten sortlilla.

Det er blevet lige, som jeg havde tænkt mig det, og jeg er rigtig glad. Kun sjove tomater og masser af chili i varierende styrker. De helt almindelige tomater køber jeg hos min kurdiske grønthandler inde i Aarhus på vej hjem fra arbejde. Tit kan man få en hel kasse for 25 kroner. Gode tomater på stilk, modne og fulde af smag.

Sidste år fik jeg på puklen på facebook, da jeg fortalte, at det var slut med almindelige tomater og agurker i vores drivhus. Men heldigvis må man da endnu selv bestemme, hvad man vil dyrke hjemme hos sig selv, og jeg vælger altså det sjove – og så masser af blomster.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Kulør i drivhuset”

 1. Her i huset er vi også til det utraditionelle
  San marzano tomater, Harzfeuer Tomater, sorte, samt et væld af gule og orange Busk tomater i år bliver Høsten desværre ikke særlig stor, da moder Sol har været ret så fedtet med at at vise sit strålende Ansigt.
  Og Nattemperaturen har været under 10 grader en del gange her på Sydsælland. Men vi nyder dem vi får.
  God Fredagsdag og god Weekend

  Like

 2. Det er nemlig sjovt at dyrke de lidt skæve ting selv. Og grøntsager i forskellige – og anderledes end de gængse – farver er sådan en fornøjelse. Jeg tror i øvrigt at jeg vil skrue lidt ned for grøntsagerne og op for blomsterne næste gang jeg køber frøposer. Ikke alene må man selv bestemme hvad man dyrker hjemme hos sig selv, man har også lov at skifte mening 🙂

  Like

  1. Det har man nemlig – og man må helt selv bestemme. Jeg elsker at fylde drivhuset med blomster og gå og nyde dem derinde. Især petunia bliver tit så forpjuskede ude i regn og vind, men de bliver fine under glas. Og rosenslyngeren blomstrer helt til jul, hvis der ikke kommer frost.
   En køkkenhave med blomster i er noget af det kønneste, man kan finde 🙂

   Like

 3. Jeg er klart mest til det sjove og skæve, så jeg kan virkelig godt forstå dig. Det ser meget inspirerende ud: Gule tomater og sorte chili. Det bliver sikkert til noget lækker weekendmad 🙂

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: