En forunderlig georgine

Lyse på oversiden af blomsterbladene, mørke på undersiden.

Sådan ser en af de georginer ud, som  jeg har fået i år. Den er meget speciel og ret vidunderlig. Især sammen med de mørke georginer, som vi har så mange af. Undersiden af bladene matcher dem perfekt.

Vores georginer kom lidt sent i jorden, men nu blomstrer de i georginebedet ovenfor pavillonen. De ser lidt forpjuskede ud efter al den megen regn, men de blomstrer frodigt.

Sneglene tog godt for sig af retterne, lige da de første skud stak snuden over jorden. Men det er som om, sneglene holder mindre af dem nu, hvor de er blevet større.

Planter har et selvforsvar. De udvikler selv de giftstoffer, der skal til for at overleve. Det samme sker i usprøjtet korn. Korn udvikler selv svampemidler. Helt ukontrollerbart og derfor potentielt også ret giftigt for os.

Måske har georginerne udviklet et gå-væk-snegl stof? Hvis de har, kunne man måske udvinde det? Der ligger der vist en formue gemt…

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “En forunderlig georgine”

  1. Det er en skøn tid med georginerne.
    Jeg ved ikke om du kender navnet på den specielle, men det ligner den, der hedder ‘Creme de cassis’

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: