Hopballe kylling – langtidsstegt og med amerikansk bread stuffing

Den store Hopballe kylling, vi købte på vores ferieudflugt til Jelling, blev stegt her i weekenden. Den vejede 2,8 kg, og på grund af størrelsen valgte vi at tilberede den som en lille kalkun. Langtidsstegt og fyldt med den amerikanske bread stuffing, som min mor fik opskriften på i USA i 1967.

Billede12

Det er en opskrift, der holder. Det krydrede fyld er med til at holde fuglen saftig under stegningen, og fyldet smager forrygende godt på trods af – eller måske snarere på grund af – dets enkelthed.

Man skal bruge:
1 stor Hopballe kylling eller en lille kalkun
6 skiver daggammelt brød
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket salvie
2 spsk hakket rosmarin
2 spsk timianblade
1 finthakket løg
50 g smeltet smør
Hønsebouillon

Skær brødet i tern og bland det med persille, salvie, rosmarin, timian løg og smeltet smør. Rør omkring 1 dl bouillon i blandingen og lad det stå og trække, mens du gør kyllingen klar.

Prop fyldet godt ind i kyllingen og læg den i et ildfast fad.

Billede13

Hæld bouillon ved, så det står 1 cm op i fadet, dæk med folie og sæt fadet i en kold ovn. Tænd på 150 grader. Lad den nu stå med folien over i et par timer godt og vel. Efter en times tid skal kyllingen dryppes med stegeskyen, og drypningen skal gentages hver halve time derefter.

Tag folien af og lad kyllingen stege endnu en times tid på den lave temperatur. Til sidst skruer man op på 200 grader og lader den stå, til den er brun og lækker. Mål evt. kernetemperaturen i fyldet – det skal være 65-70 grader varmt.

Lad kyllingen stå og trække et kvarters tid, før du skærer i den.

Billede2

Kødet blev både mørt og fast og meget, meget lækkert. Jeg havde haft mine tvivl om, hvorvidt så stor en kylling ville blive god. Men kødet er finporet og saftigt, og ikke engang bryststykkerne var tørre.

Der er mad til rigtig mange – eller til mange måltider – i sådan en kylling. Faktisk var jeg mæt efter at have fortæret et underlår og en prøvebid af overlår og brystkød for at se, om det nu også var blevet lige så godt. Det var det.

Billede5

Som tilbehør fik vi nye kartofler fra haven, squash i fad og peberfrugt med friskost og bacon – denne sommers hit-tilbehør hos os.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Hopballe kylling – langtidsstegt og med amerikansk bread stuffing”

  1. Hvor ser det lækkert ud! Har i lang tid haft et godt øje til Hopballe-kyllingerne, men det er en ordentlig bassemand at gå i krig med, for hvordan skal den tilberedes for at blive saftig: skal man sprænge den, eller langtidsstege eller.. Super god ide´at lave den a´la kalkun. Og nu må jeg ud og finde mide gode gamle Simon og Garfunkel-plader, dem havde jeg helt glemt 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: