Hindbærtid i bærjunglen

I går var der for første gang i ugevis ingen i B&B’en. Ingen gæster, der skulle have morgenmad. Så om morgenen satte jeg mig med en ekstra kop te, fandt telefonen frem og gik på Instagram for at se, hvad der var sket siden sidst. Der var masser af skønne billeder, jeg ikke havde set, og jeg ‘syntes godt om’ i ét væk og bladrede fornøjet mellem billederne.

Hos Lottes Lille Have var der billeder af hindbær. Billedteksten var noget i retning af: ‘Hindbærrene er klar’.

Billede7

Det gav et sug i maven. Aaarrrggghhh. Bærjunglen. Jeg har glemt den. Jeg har slet ikke været nede i bærjunglen i år. Overhovedet. Rædselsvisioner om overmodne og rådne bær på stængler fyldt med snegle susede gennem mit forsømmelige hovede.

Så snart vinden havde tørret lidt på sagerne, tog jeg lange bukser og langærmet trøje på og vovede mig derom bag maskinhuset, hvor bærjunglen ligger. Og det er virkelig en jungle.

Billede8

En helt ægte og uforfalsket jungle – bare uden aber og den slags. Græsserne går over hovedhøjde, brændenælderne ligeså, og hindbærstænglerne står filtret ind i hinanden. Men der var masser af bær. Det var kun få, der var ødelagt af regnen. Kun få overmodne. Kun få sneglebidte. Og ingen orm.

Billede5

Jeg plukkede to kilo fine, modne hindbær og minimerede junglen lidt undervejs.

Billede6

Nu skal der plukkes først hver og derefter hver anden dag, indtil der ikke er flere bær. Dernæst skal junglen ryddes for ukrudt og de stængler, der har båret bær i år, så vi kan komme videre ind i junglen til solbærrene. De skal plukkes efter hindbærrene, for solbær skal man ikke plukke, før de er helt, helt modne, sorte og søde. Sidst i juli. Og sidst i juli kan det jo blive, før man ser sig om.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Hindbærtid i bærjunglen”

  1. Arghh – to bærjungler 🙂 En er mere end rigeligt til mig. Jeg drømmer om at have styr på det hele og gå ned til et velordnet hindbærbed med en køn, countrykurv over armen og ophøjet ro i sjælen. Det bliver bare altid til indædt kamp mod brændenælder, der har gemt sig mellem hindbærrene, og en vaskebalje til at plukke i 🙂

   Like

 1. Det er da godt nok nogle lækre og fine bær, du fandt der. Lige et have-spørgsmål 🙂 – klipper/fjerner du, de grene der har båret hindbær – kommer der så bare nye næste år?
  Og god fornøjelse med bærplukkeriet – det er hyggeligt, men tager også noget tid …
  Jette

  Like

  1. Ja, de skal væk. Helt væk. Brændes og aldrig på komposten. Hindbærbillen lægger æg i revner og sprækker i stænglerne, og de larver, der udklækkes næste år, er ormene i hindbærrene. De giver også basis for stængelråd, der starter i larvernes revner og sprækker. Så frem med rosensaksen og lav et bål 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: