Fuldmåne-kulde og forårstegn

Der var frost i græsset her til morgen. Det er fuldmåne på fredag. I fuldmånetiden bliver det som regel klart vejr, og klart vejr i april betyder frost om  natten. Let frost på denne årstid ganske vist, men frost alligevel. Det er ikke gammel overtro: månefaserne har stor betydning for, hvordan vejret arter sig.

Billede4

Når fuldmånetiden er overstået, kommer der lunere vejr. Tro mig.

På trods af frostnætter er foråret i fuld gang. I gårsdagens stormvejr, hvor man ellers mest skuttede sig og kiggede ned, kom jeg til at kigge op på det store kastanjetræ, og der var noget anderledes ved dets silhuet mod de grå skyer. Mere fylde.

Billede6

Kastanjen er ved at springe ud.

Billede4

Jo højere op i lyset, man kommer, jo mere udsprungne er knopperne.

Billede5

Græsset vokser på marken og i haven, selvom vinden river blomsterne af mirabellerne.

Billede7

Buske grønnes, træernes knopper bliver tykkere, fuglene synger, og anemoner dækker skråningerne ovre i skoven og langs vejen.

Billede1

Mon ikke, vi så småt kan begynde i køkkenhaven i slutningen af næste uge? Selv her i Skivholme – en af danmarkskortets kolde pletter? Og så agurker, squash og græskar inde? Det er jeg ret sikker på.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Fuldmåne-kulde og forårstegn”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: