Rigtig glædelig jul

Nu er det ikke dagen før dagen længere. Nu er det selve dagen. Selveste juleaften. Ænder langtidssteges, der bliver ordnet blomster, strøget duge, og de pæne glas bliver vasket og sølvtøj poleret.

Blomsterne til bordet er arrangeret – en buket af hvide roser, hvide ranunkler, gråt løv og gran. Alt sammen sat i oasis i en køn glasskål med sølvfødder og sølvkanter.

Billede3

Vi holder jul hos os i år, og der er travlhed i køkkenet, hvor and og steg og rødkål og kartofler og alt det, der hører til en god, dansk julemiddag, skal komme fra i aften. Bondemanden henter brænde og støvsuger grannåle væk fra træet, der dryssede lidt i protest over at komme ind fra storm og regn gennem terrassedøren i går. Det er nok som i de fleste hjem lige i dag. En dejlig, forventningsfuld travlhed.

Billede2

Nu vil Bondemanden og jeg – samt kræene, der uanfægtet er midt i deres formiddagslur – ønsker jer alle sammen en

 

Billede2

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Rigtig glædelig jul”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: