Det behøver altså ikke være dyrt

Det er fredag, og det stormer derude – igen. Lige vejr til at blive inde og lave julepynt, ikke?

Det kan godt være dyrt at lave juledekorationer. Hvis man går ud for at købe lige præcis de ting, man ser i bladene og på nettet. Pinjekogler for eksempel. De er flotte, det er moderne at bruge dem, men de vokser ikke i Danmark, og de er ret dyre at købe.

Men… hvem siger, at det skal være pinjekogler? Når der vokser gran alle vegne, og man kan samle kogler op fra jorden helt gratis? Bare giv dem et par dage på et varmeapparat, og de folder sig ud. Tre flotte grankogler fylder det samme som en stor pinjekogle, og dekorationen får det samme enkle udtryk.

Billede9

Hvis man bor nær havet, er det ikke svært at finde de smukke grene med hvidt mos. Men bor man inde i landet, er det sværere. Man kan købe grenene. Et lille bundt koster fyrre kroner. Man kan vel finde på noget andet, så? Hvem siger, at der skal være hvidt mos på?

Billede5

Her er der brugt en gren fra en korkelm – de vokser rigtig godt i Østjylland – og der er brugt stængler fra den fæle, invasive, japanske pileurt. De har den smukkeste mahognifarve, når de er tørre. Jeg fandt nogle ved en byggeplads inde ved universitetet. Det lyse indslag kommer så fra den tørrede svamp og de to små stjerner.

Her er brugt en gren fra en gammel hyld – den er smuk med sit grøngule mos og frønnede bark.

Billede3

Man kan bruge taks – og cypres. Taksen er mørk grøn og cypressen grågrøn – de passer smukt sammen. Det bliver ikke en kopi af det, man har set i bladene, men det bliver flot, og det bliver ens helt eget værk.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Det behøver altså ikke være dyrt”

  1. Ved du hvad Karen, du rammer mit hjerte helt og præcist! For mange år siden underviste jeg i blomsterbinding, dengang var det også så moderne at skulle købe næsten alt for at kunne være med. Det gjorde jeg op med dengang, og alle kursister fik af vide at hvis de havde tid og lyst skulle de gå ud og samle af de gratis glæder, de fik eksempler på hvad der kunne bruges,og hvordan det eksempelvis kunne bruges når de stod med det i hånden, det var så sjovt:-) engang kom en med en hel trailer fyldt af pigæbler, kan stadig le ved tanken.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: