Små hjemmelavede juletræer

Hvor er det dog mørkt derude. Mørkt, tåget og småvådt. Hvis det ikke var for julepynten, ville det være næsten deprimerende. Heldigvis har vi taget højde for det her i de mørke vintres lande. Vi tænder lyskæder og pynter, så det er en lyst, og så kan mørket bare tage den, kan det så.

Billede2

Sidste år så jeg nogle af de små juletræer her på nettet, og jeg faldt pladask for dem. Lang stamme, granlodden og plysset krone.

Billede7

I år har jeg selv lavet nogle stykker. De er nemme at lave, selvom de tager lidt tid. Og de holder længe ude i den friske og fugtige luft.

Hvis du vil lave sådan et træ, skal du bruge:
Kyllingenet (hønsenet med små huller)
Gran – masser af stykker på ca. 5 cm
En spændende pind til stamme
En klump ler
En potte eller skål
Pudemos eller almindeligt mos og lidt til at pynte bunden med.

Form et kræmmerhus af kyllingetråd og stik så et lille stykke gran ind i hvert hul i nettet. Træk det lidt ud igen, så nålene virker som modhager, og får det til at sidde fast. Bliv ved med det, til hele nettet er dækket af gran. Det tager altså lidt tid, men det er hyggeligt arbejde.

Kom en klump ler i en potte og stik stammen ned i leret, så den står godt og stabilt. Jeg har brugt korkelm, men brug det, du har. Pres så grantræet ned over stammen, til det også sidder godt fast. Dæk leret med mos, og pynt bunden med lidt af, hvad du nu har. Jeg har blandt andet brugt fyrrekogler og barkstykker fra Sitka gran – dem, der fælder de små stykker bark og drysser dem på jorden omkring træerne.

Billede6

 

Jeg har lavet et par stykker ind til arbejdet. Der er det altid mig, der sørger for julepynten, og jeg prøver stadig på at overbevise de unge mænd herinde om, at julepynt ikke er lig med en kasse X-mas på bordet og en stol til hver. Et år må det da lykkes? Eller?

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Små hjemmelavede juletræer”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: