Eksotisk og almindelig

Jeg ved godt, jeg bliver ved med at vende tilbage til dem. De store benved og deres skønne frøstande. De er bare så flotte. Den ved indkørslen har tabt næsten alle bladene nu.

Billede3

Men de fine frøstande hænger tilbage.

Billede16

Første gang, jeg så sådan en, var for mange år siden i Vestskoven ved København. Det var også i efteråret, og det var en ren åbenbaring at se de skønne farver på de bare grene. Da jeg læste om den, kunne jeg dårligt tro, at det virkelig var sådan en ret almindelig busk.

Nu har vi benved både i hegnet og i indkørslen, og de er stadigvæk en åbenbaring. Og de ser stadigvæk meget eksotiske ud, selvom de ikke er det. Hvis benved var en fugl, ville den være en stillits. For stillitsen ser også meget eksotisk ud – og er faktisk også ret almindelig.

Billede18

Sådan er der så meget, man kan filosofere over på en diset novembermorgen.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Eksotisk og almindelig”

 1. Underligt eller vidunderligt….minder om salmelinien “underligt klædt i kød og blod”, sagde han efter veloverstået hjerteoperation
  Tak for “blik-stille” tanker

  Like

   1. Tak Karen, to gange indenfor et år, så små daglige blogdoser er med til at holde hovedet højt.
    Du læses med glæde 😀

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: