Lykken er en bøgehæk

Lykken er en bøgehæk. Hele året, men især når den lige er sprunget ud og står med de lyseste grønne blade – og nu, hvor den lyser i novemberdisen med alle de farver, den kender.

Billede1

Grøn, rød, brun og orange.

Billede2

 

Det er skønt at se, ligesom det er skønt at se ned ad vejen, hvor egetræerne har smykket sig med de samme farver.

Billede13

Også rosenhækken omkring den gamle køkkenhave – den der blev nedlagt på grund af en invasion af agerpadderok – lyser gult i det disede vejr.

Billede11

Vi har sået græs, hvor der før var bede. Græs skal slås, og det kan padderokker ikke lide. Når de opgiver ånden i løbet af en tid, kan vi lave have igen.

Græsplænen i udsigtshaven er dækket af et tykt lag blade, der vil blive endnu tykkere, før jeg får bladene revet sammen i weekenden.

Billede9

Det må gerne vente. Der må gerne være mange blade, er der en, der synes. Blade er gode at rulle i.

Billede10

Det er efterår i Skivholme – og det ser dejligt ud.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Lykken er en bøgehæk”

 1. Johh men jeg kan nu bedre lide foråret .. Måske fordi jeg har fødselsdag 1ste maj. men det er rigtigt men forskellige farver..

  Like

 2. Mojn te Skivholme!
  der er intet så smukt som Efteråret med alle de smukke Farver og det specielle smukke Lys,absolut min yndings årstid,selv om Foråret med sit spæde grønne også er smuk.men der er vel noget smukt ved alle årstider
  God Onsdagsdag
  the countdown has begun
  five and a half weeks from now Skivholme/Aarhus here we come

  Like

 3. Ja Bøgen er smuk lige nu. Bemærkede det især i går da vi var på tur. Nogen er helt lyse mens andre er blevet meget mørke og sammen ser det fantastisk ud.

  Like

 4. Hej Karen
  Ja en bøgehæk er dejlig, men det må være et stort arbejde at klippe den, derfor har vi ingen. Bent har nok i den smule tjørnehæk, vi har.
  Hvilke roser er gror i jeres rosenhæk?
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Per er fænomenal til at klippe hæk. Han gør det på en enkelt dag. Roserne er såmænd bare ganske almindelige vilde hybenrose. De var der, da vi kom, og de giver god læ – og lækker hybenmarmelade 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.