Lagkage af mandelmarengs med kaffe-chokocreme

Hvis du gerne vil være sund hele tiden, er det nu, du skal holde op med at læse. Eller ok – læs bare videre, for man bliver ikke usund af at læse – snarere tværtimod – men det er en helt anden historie.

Her handler det om smeltende blød chokocreme, og sprøde mandelbunde.

Billede7

Kagen er lidt af en klassiker, som jeg har lavet i flere forskellige variationer gennem tiden. Der er jo en grund til, at noget bliver til en klassiker, ikke?

Opskriften her er til én lagkage.

Bundene:
150 g smuttede og finthakkede mandler
4 æggehvider
200 g sukker

Smut mandlerne og læg dem på en bageplade – bag dem ved 200 grader i et par minutter, til de er tørre og gyldne. Hak dem fint.

Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i og rør mandlerne i til sidst. Tegn tre cirkler på bagepapir. Vend papiret om (så der ikke kommer blyant i kagen) og fordel marengsmassen tyndt indenfor cirklerne. Bag bundene på 125 grader med varmluft. 2 på den ene plade og 1 på den anden. De skal have ret lang tid – halvanden til to timer – og lad dem så stå i ovnen med ovndøren på klem, til ovnen er helt kold. Brug en vinprop til at holde ovnlågen åben.

Cremen:
5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade (50 g pr. 2,5 dl fløde)
2 spsk Nescafe (1 spsk pr. 2,5 dl fløde)

Smelt chokolade, kaffe og fløde sammen i en gryde. Rør grundigt, hæld over i en røreskål og lad cremen køle helt af – sæt den i køleskabet, når den når stuetemperatur. Det kan med fordel gøres dagen før. Når den er helt kold, pisker du den til en blød og lækker creme.

Læg kagen sammen, lige før den skal spises og pynt med lidt revet chokolade.

Billede8

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Lagkage af mandelmarengs med kaffe-chokocreme”

  1. uhm, det ser lækkert ud. Da jeg ikke bryder mig om kaffesmagen, heller ikke i kage, vil jeg høre dig om du har prøvet med andre cremer?

    Like

Der er lukket for kommentarer.