Forloren hare med æbler, salvie og allehånde

Nu begynder æblerne at falde ned fra det store æbletræ i den gamle æblehave. Det er godt og vel 10 meter højt, så plukkes kan æblerne ikke. De lander på en blød bund af mos (og brændenælder), og man kan som regel bruge det meste af dem, hvis man husker at samle op tit.

Billede27

Her er opskriften på et rigtig godt og saftigt, krydret farsbrød med æbler og salvie – inspireret af forloren hare – alle tiders suveræne efterårsmad.

Man skal bruge:
500 g hakket svinekød
1 groftrevet løg
2 groftrevne æbler
1 dl rasp
1 æg
2 spsk hakket frisk salvie
1 tsk hele allehånde frø – gokket til ukendelighed i morteren
1/2 tsk hele peberkorn – behandlet på samme uceremonielle måde
Knap 1 tsk salt
Baconskiver (jeg havde fem skiver fra en pakke, og det var ok – man kan bruge mere)
2 dl mælk
Måske lidt æblegele

Billede1

Rør farsen fast med saltet. Bland de øvrige ingredienser i og form farsen til et farsbrød i et ovnfast fad. Læg baconskiverne over farsen. Hæld mælken i fadet rundt om farsbrødet

Billede2

og sæt det i ovnen på 200 grader i en lille times tid til farsen er gennembagt og baconskiverne sprøde.

Stegeskyen/sovsen hældes fra og koges igennem i en lille gryde og smages til med salt, peber og måske lidt æblegele, hvis den mangler det der lille æble-pift, der gør hele forskellen. Jævn sovsen med lidt Maizena udrørt i koldt vand.

Som tilbehør fik vi kartofler – stadig fra haven – og spidskålssalat med pandestegte hokkaidotern og tørristede peanuts.

Billede6

Og selvfølgelig havde vi da en blomst på bordet.

Billede5

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Forloren hare med æbler, salvie og allehånde”

  1. Lækker lækker mad. Prøvede den her til aften, det var en succes. Har så meget salvie i haven, nu endnu en opskrift hvor jeg kan bruge den.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: