Solsikkerne blomstrer

De fleste af solsikkerne var sprunget ud, da vi kom hjem fra ferie.

Billede21

Jeg havde tænkt på dem af og til undervejs, når vi kørte forbi solsikkemarkerne i Frankrig – og da vi så den her detalje fra abbediet i Cluny. (Et sted, der er værd at besøge, hvis man kommer på de kanter.)

Billede19

Jeg havde sået flere farver solsikker. Nogle, der skulle blive mørkt røde. Nogle, der skulle blive så lysegule, at de næsten var hvide. Og så havde jeg sået en håndfuld af fuglenes vintermad (Bare rolig – de kommer ikke til at lide nød. Vi køber en sæk mere i foderstoffen, hvis vi løber tør).

Ingen af de solsikker, der blomstrer, er meget mørke eller meget lyse. De er solgule – så gule som de kan blive, høje – over to meter – og ganske uimodståeligt livsfornøjede.

Billede20

Det ser ud til, at det var fuglenes solsikker, der spirede.

Billede26

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Solsikkerne blomstrer”

  1. Solsikker er bare de gladeste blomster lige nu. Her sår jeg også altid af sækken med solsikkekerner, for de er så fine og meget billige 🙂 De finere solsikker i farver har jeg tidligere haft, men synes ikke de er så buket egnede, og egentlig heller ikke så fine som de almindelige.
    Kærlig hilsen Anette

    Like

    1. Ja, dem skal mejserne hurtigt få gjort kål på. Oppe mellem majsene i markbedet er der en hel familie fasaner, der har slået sig ned – jeg tror også, de tænker fuglefrø 🙂 Jeg prøver nok med de sartgule og de mørke næste år også – men de solgule, dem skal der være plads til.

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: