Jævndøgnstanker

I dag, den 23. september, er det jævndøgn. Efterårsjævndøgn. Mærkeligt at tænke på, at den mørke tid begynder i morgen? Vi er jo slet ikke færdige med sommeren. Og alligevel har vi mærket det. Det er ikke længere lyst, når vækkeuret ringer. Sommeren er vist ved at være færdig med os i denne omgang.

Ahornen smider sine blade på drivhusets duggede tag.

Billede1

Der skal snart ryddes op – og ud – derinde. Der trænger til en oprydning. Og så skal der efterårspyntes. For – som jeg plejer at sige – ingen årstid uden pynt (og ingen måltider med kedelig mad).

Naturen har efterårspyntet. Der er lysende hyben på de vilde roser i hegnet.

Billede5

Georginerne lyser og vil blomstre, lige til frosten kommer.

Billede4

Det store kongelys i haven er heller ikke færdigt med at lyse.

Billede6

Så selvom følelsen af efterårsjævndøgnet er en del mindre optimistisk en den følelse, man har ved forårsjævndøgn, hvor det bare går fremad, er der nu masser af lys derude. Og nu er det vel også ved at være tid til at sætte lys i lanternene?

God lige lang onsdagsdag og -nat.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Jævndøgnstanker”

 1. Uhhh nej… Jeg er altså heller ikke helt færdig med sommeren – måske fordi vi ikke føler, at der var så meget af den i år….
  Men vi må jo nyde årstiderne.. og deres charme ….

  Like

 2. Efteråret med nedfalds løv er lidt vemodigt .næsten ligesom lettere kæreste sorg Karen .. Alt efter hvordan sommeren har været, I år har jeg helt glemt hvordan man staver til SOL. Hvad er det.!! Vi bor på den forkerte side af kloden,- hvor der altid er evig sommer. Men det flygter folk også fra, bare se hvor mange der er søgt herop til vores altid lidt råkolde klima .. Det er ikke let . Oktober kan gå, men når Vi når til november plejer jeg at lade mig nedfryse for så at vågne op sidst i februar hvor dagene bliver længere, lyset falder på og dagen er fuld af sang.

  Like

 3. jævndøgn eller ej,smukt er det derude efteråret hører med til mine yndingsårstider(forår)
  glæder migtil at al purpur vælter frem(og somCreme Ole vil sige det I Love It)

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: