Lækre og nemme, indiske delikatesser

Bhaji med løg og blomkål er en lækker indisk ret, vi tit laver. Inder-deller kalder vi dem. De smager fantastisk i sig selv, men hvad med tilbehøret? Til forret er det nok med en krydret yoghurt-dip, men spiser man dem til hovedret, skal der ligesom lidt mere til.

Her er opskriften på en indisk gulerodssalat og en krydret, indisk spinatret.

Billede3

Begge dele er vanedannende gode, krydrede og friske og det helt perfekte tilbehør til inder-dellerne – eller også er det omvendt: at det er dellerne, der er det perfekte tilbehør. Opskriften er til to, sultne, personer, men du kan gange op efter behov.

Indisk Spinat

Billede2
1 hakket løg
2 tsk fintrevet ingefær
2 fed fintrevet hvidløg
1 tsk knuste korianderfrø
½ tsk stødt gurkemeje
½ tsk garam masala
½ tsk sambal oelek
Knuste frø fra 2 kardemommekapsler
300 g frossen helbladet spinat
1 dl græsk yoghurt
Salt

Hak løget og lad det simre klart i olie, mens du rister koriander- og kardemommefrøene, støder dem i morteren og river ingefær og hvidløg på den fine side af rivejernet.

Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderierne og bland godt. Tilsæt spinaten og lad den tø op i gryden. Lad den koge godt igennem, fjern gryden fra blusset og rør yoghurt i. Smag til med salt.

Indisk Gulerodssalat

Billede1
2 groftrevne gulerødder
2 spsk rosiner
2 spsk peanuts + lidt til pynt
½ tsk stødt spidskommen
Knuste frø fra 3 kardemommekapsler
½ – 1 tsk sambal oelek
1,5 dl græsk yoghurt

Rør yoghurten med krydderierne, riv og skræl gulerødderne, hak rosiner og peanuts groft og bland det hele godt sammen. Pynt med lidt flere peanuts. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at stå og trække i køleskabet i mindst en halv time og gerne længere.

Et godt tip er at lave tilbehøret, før man steger inder-dellerne. Det kræver koncentration, for dem skal man holde øje med, så de ikke branker i den varme olie.

Billede2

Med basmati ris til har man et helt, lille indisk festmåltid – til små penge.

Billede4

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Lækre og nemme, indiske delikatesser”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: