De mægted’ ej det mindste blad

Gik alle konger frem på rad
i deres magt og vælde,
de mægted’ ej det mindste blad
at sætte på en nælde.

Billede3

Udsigten fra terrassen foran B&B’en i dag.

Så smukt, ikke? Det er naturen, der er den store stjerne lige nu. Alt grønnes, blade folder sig ud, og blomster springer ud. Helt af sig selv. De vilde mælkebøttemarker lyser omkap med rapsmarkerne, og i haven vokser stauderne synligt hver dag.

Og vi knokler på for at gøre det hele endnu flottere. Potter og krukker fyldes, havemøbler bliver vasket, og der bliver lavet masser af hyggelige og kønne opstillinger i alle kroge og hjørner. Vi vil også sætte et par blade på nælderne – på vores facon.

Men ved I hvad? I går aftes var jeg ude og luge små selvsåede træer op, og jeg sad på knæ lige ved siden af en blomstrende azalea.

Billede4

Og jeg kiggede slet ikke på den. Jeg kiggede kun efter de små træer, der skulle luges væk og tænkte på alt det, der skal gøres for, at det hele kan blive ‘i orden’. Så målrettet må man altså ikke være.

Jeg kom til at tænke på filmen ‘Farven Lilla’ og Celies dejlige ord: ‘Jeg tror, Gud bliver edderspændt, hvis man går forbi farven lilla på en mark uden at lægge mærke til det.’

Så her i pinsen vil jeg lægge mærke til farven lilla. Se på alt det, der grønnes og blomstrer. Lytte til fuglesangen. Smile ad kalvene. Snuse til luften – med og uden gylle. Og bruge lidt tid på bare at nyde at være til i naturen og haven i maj.

For nok skal haven være i orden – men rolig nu. Bladene er allerede sat på træerne, og så må man da vist hellere tage sig tid til at påskønne det, ikke?

Billede5

God pinselørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “De mægted’ ej det mindste blad”

 1. jeg kan tilslutte mig dine betragtninger.God pinse.med venlig hilsen fra Ikast

  Like

 2. Igen så godt skrevet. Du er bare så god til det. Nyder dagligt dine skriverier. En påmindelse om at nyde det her og nu, for det går bare så stærkt

  Like

 3. Ja, det er da forunderligt – og den rhododendron, der blomstrede til jul, står nu igen fuld af røde blomster …
  God pinse til jer begge!

  Like

 4. Tak for et inspirerende indlæg til en god pinse. Jeg vil også lægge mærke til farven lilla og alt det skønne den dækker over.
  Rigtig god pinse.
  Ellen

  Like

Der er lukket for kommentarer.