Det var så det valgmøde

I den sidste lange tid har vi haft meget, meget travlt med at arrangere et valgmøde i Herskindhallen – der hvor også Landsbydagen blev afholdt. Der er ufatteligt meget arbejde forbundet med at arrangere sådan et møde.

Der skal laves aftaler med politikerne, laves program, skrives pressemeddelelse, tales med aviser om annoncering, designes plakat, få den trykt – og hængt op rundt omkring – og så er der hele det praktiske med lyd, stole, tæpper på halgulvet og så videre i det uendelige. Efterfulgt af oprydningen…

Valgplakat

Nu er mødet overstået. Med besøg fra TV2 Østjylland, der bragte et indslag fra det i 19.30 nyhederne.

Valgmøde

Og hvordan har man det så? Er man glad og stolt over veludført arbejde og resultaterne af det arbejde? Nej. Jeg må sige, at jeg gik mere desillusioneret derfra, end jeg kom. Altså – det var noget med at starte på  bunden og arbejde sig nedad, hvad illusionerne angår.

Folketingspolitikerne, der deltog,  virkede så uendeligt ligeglade med de ting, vi gerne ville snakke med dem om. For mig at se, drejede det sig for dem udelukkende om at promovere sig selv. Og dreje deres svar over på det, de gerne ville tale om. Ikke det vi ville tale om. De gled simpelthen af på spørgsmålene og sang deres sædvanlige – let pompøse og ret langvarige for nogens vedkommende – sang.

Valgmøde1

Hvor er det en skam, at når der er valg, kan man kun vælge mellem at stemme på politikere eller politikere.

Et lyspunkt var dog de nye, lokale folketingskandidater. De var knapt så glatpolerede, og de havde stadig meninger og holdninger. Det er jo det, politik egentlig handler om. Men hvor længe varer det? Når de bliver valgt ind, hvor lang tid går der, før de er blevet ‘afrettet’ og bliver ligesådan?

Suk. Nej – nu står weekenden for døren. Haven kalder, og på søndag er der indsamling til SOS Børnebyerne, hvor vi skal ud med bøssen. Jeg vil lægge det bag mig og sige, at jeg måske er blevet klogere af mødet. Måske. Men jeg ved stadig ikke, hvem jeg skal stemme på, hvis jeg vil have et folketingsmedlem, der vil – og kan – gøre noget for at bevare den skønne natur, vi har i og omkring Skivholme.

Billede6

God fredag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Det var så det valgmøde”

 1. Kære Karen, hatten af for det store arbejde du har lagt for dagen, det er så absolut prisværdigt. At ingen lytter, det er knap så prisværdigt. Jeg syntes at vores demokrati smulder, da du som partisoldat kun må mene det partitoppen har bestemt. Hvor er ytringsfriheden så henne. Nå…..men godt at du har din have, der kan du diskuterer al den politik du vil, og jo mere du nusser om dine undersåtter, des mere strutter de og giver tilbage til både dig og fællesskabet i haven, hvad kan man så lære af det………..at stikke en finger i jorden der hvor du er som enten politiker eller haveejer, at lytte og handle ud fra det, det er ikke så ringe endda ( alt i overført betydning, men den har du jo fanget )…. .-), kh Margit

  Like

  1. Jeps, Margit, den har jeg fanget, og du har så evigt ret 🙂 Nu er det jo ikke kun mig, der har arbejdet – vi er flere om det – men der var nu meget at gøre for os allesammen.

   Like

 2. Ikke noget nyt på det punkt åbenbart, jeg er ikke forundret.
  God weekend og nyd din have, den skuffer ikke på samme måde.

  Like

  1. Det har du ret i, Lisbeth 🙂 Tak for kuverten med de finde små planter. Jeg planter dem i eftermiddag, så de kan komme i jorden og begynde at vokse sig store. Bare lige et spørgsmål? Jeg kan ikke se, hvilken en af dem, der er den røde kvan? De er grønne allesammen 🙂

   Like

 3. Salig SK ville nok have sagt….hvis du ville være ærlig!
  Og fortsat….så ville du fortvivle!
  😗

  Like

  1. Tak 🙂 Man må jo blive ved, for Quis custodiet ipsos Custodes? Det gamle citat om, hvem vogter dem, der vogter os, er præcis grunden til, at vi skal lave den slags møder.

   Like

Der er lukket for kommentarer.