I dag er der Landsbydag

Landsbydagen, som hvert år bliver holdt af Landsbyrådet for Herskind-Skivholme (Herskind = den første landsby til venstre herfra) er i dag. I Herskindhallen – den ‘halve’ hal, der hører til Herskindskolen.

Temaet for dagen er ‘På sporet af fremtiden’, og fokus er meget på genbrug og på at undgå spild. Madspild – festmiddagen er lavet af datovarer fra Brugsen, lavet igennem en månedstid og frosset ned i tilberedt stand. Spild af godt tøj – der er modeshow med tøj fra Røde Kors forretningen i Galten. Ja, spild i det hele taget.

Udklip

Energiselskaberne og renovationen er også med. Jeg har nogle spørgsmål til de sidste – blandt andet, hvorfor man ikke må klunse på genbrugspladsen. Jeg må ikke tage en kop, men det er ok at smide et gammelt lokum oveni et helt spisestel i porcelænscontaineren. Helt blødt i låget efter min mening.

Vi er med og har en ‘Dalsgaard i Skivholme’ stand, hvor vi promoverer alle de ting, vi går og laver. Bed & Breakfast, salg af oksekød og bloggen her med de mange opskrifter på resteretter, og retter, hvor man bruger det hele op.

Billede1

Vores stand skal pyntes med genbrugsfund, grene fra haven og en flok plakater, jeg har lavet, der viser lidt af det, der optager os.

Billede2

Billede3

Og så vil jeg selvfølgelig promovere Fru Pedersens, Margit Bruuns og min Haverejse i Jylland. En stor stak af de flotte Haverejse i Jylland – Brochurer skal med sammen med visitkort og andet gøjemøg.

Billede4

I morgen kommer der billeder – og nu skal bilen pakkes. Der er 117 småting, der skal huskes, så jeg må hellere komme i gang. Det skal nok blive sjovt.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

3 kommentarer til “I dag er der Landsbydag”

  1. Fin idé. Dejligt at se, at der også er et billede af elverpigernes og mit favoritsted.
    Hvorfor mon man skal smide vinflasker i containeren, så de går i stykker, når en hel flaske er fire gange mere værd end stumperne af en smadret – det har jeg aldrig kunnet få svar på! Det er heller ikke en genbrugsstation mere, når man ikke kan aflevere de brugbare effekter, så andre kan tage dem. I genbrugsbutikker må de heller ikke give godt tøj til dem, der virkelig mangler tøj – og penge.
    “Hvorfor kommer du med alle de æbler til os?”, spurgte en bosnisk mand engang i en flygtningslejr i nærheden. “Fordi I ingen æbletræer har, og jeg har alt for mange æbler!”, svarede jeg. Kvinderne blev dog meget glade, også for det gode og varme tøj, jeg havde med.

    Like

Der er lukket for kommentarer.