Restemad med steg: Kroketter med italienske aner

Det sidste stykke af en steg kan godt være lidt tør og kedelig på tredjedagen. Kroketter er en god løsning, og denne opskrift kan bruges med stegt oksekød, gris eller kylling. Afhængigt af kødtypen, kommer kroketterne til at smage forskelligt, men altid godt. Her er der brugt oksekød.

Billede9

Man skal bruge:
200 g rester af stegt kød, skåret i mellemstore tern
2 kogte kartofler
2 spsk parmesan
2 fed hvidløg
Revet skal fra en lille økocitron
1 spsk hakket rosmarin
1 æg
1/2 løg
Salt og peber
Rasp
Smør/olie til stegning

Find minihakkeren eller food processoren frem fra skabets dyb – det gør livet nemmere.

Billede8

Hak kødet i minihakkeren og kom bare løg, hvidløg, parmesan og rosmarin i hakkeren og hak det med. Vend det over i en skål, tilsæt moset kartoffel og citronskal, drys med lidt salt og peber og rør det sammen med ægget.

Form mellemstore kødboller med en ske og en våd hånd og vend kødbollerne grundigt i rasp. Lad dem så ligge og samle sig lidt på et spækbræt en ti minutters tid. Til sidst skal de bare steges ved mellemvarme i en blanding af smør og olie, til de hænger sammen og har fået sprød skorpe.

Se, det er lækker restemad. Mildt krydret, med frisk skarphed fra citronskallen og dybde fra rosmarinen.

Hov – jeg glemte at sige noget: tern af steg er der flere, der gerne vil have en bid af…

Billede10

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Restemad med steg: Kroketter med italienske aner”

 1. Ja helt bestemt god Ide. , Bruger du olie smør eller magarine.?? . Dejlig kat,!!!! Jeg er stor katte elsker ..Alm Dansk Gårdkat er min favorit. Jeg skal ud og spise her i København på noget der hedder Søpromenaden, med 4 mands spiseklubben.. Så må vi se hvad De kan diske op med.. Jeg er kun lidt bekymret for der ikke er rækværk foran,- ud til søen.. når Vi skal hjem.. Go’ Dag…

  Like

  1. Jeg steger i en blanding af smør og rapsolie – eller smør og olivenolie, hvis det godt må smage af olivenolien.

   Puma er lige præcis din yndlingsracekat, så 🙂 Fræk, men sød, dansk landkat.

   Kan I ikke bare bede restauranten om at sørge for, at I ikke går hjem uden redningsbælter?? God fornøjelse.

   Like

 2. Hej Karen. Det lyder faktisk ret så lækkert. Og kan være et godt bud på et alternativ til den biksemad, jeg oftest får lavet af rester. Jeg vil glæde mig til at prøve din opskrift en dag.
  God og skøn forårsdag til dig.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: