Dyr i sne

Solen skinner. Sneen ligger tykt. Alle er ude.

Billede1

Nogle dog med mere værdighed end andre.

Billede2

Køerne ligger roligt gumlende og solbader.

Billede6

Fuglene har travlt med solsikkefrøene. Mejserne henter et frø i fugleslottet og flyver over i syrenen for at spise det. Frem og tilbage går det. Grønirisken bliver stående, hvor den er. Hvorfor flytte sig fra fadet?

Billede5

Og os mennesker? Vi fylder vores øjne med snelys. Det er helt stille – ikke en vind rører sig, og vi kan høre bækkens brusen og musvitternes kald. De mærker lyset og er begyndt at søge mager og skræmme rivaler væk.

Billede4

Fødderne bliver kolde, kinderne røde og om lidt skal appelsinmarmeladen sættes over og koge. For det er januar, hvor appelsinerne er allermest søde og saftige. Det er januar, hvor der er sne, som det sig hør og bør. Januar, hvor lyset så småt er ved at vende tilbage, og januar, hvor man mærker energien, der vender tilbage sammen med lyset. Hvad kan være bedre end en lys snesøndag?

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Dyr i sne”

 1. Kære Karen, du har fuldstændigt ret, der findes intet bedre, i hvert fald ikke lige nu…… for der er jo også foråret, sommeren, efteråret og så vinteren igen. Det er med at nyde de enkelte øjeblikken i fulde drag og det gør I jo også til fulde, dejlige billeder, kh Margit

  Like

 2. Kære Karen, der findes intet bedre, i hvert fald ikke lige nu…..for der er jo også foråret, sommeren, efteråret og så vinteren igen, der findes så mange skønne øjeblikke, som skal nydes lige nu og her. Og der nydes i fulde drag, kan jeg se :-), kh Margit

  Like

 3. Sikke dog en tam fugl… Det lykkes aldrig mig at tage billeder af fuglene. De flyver inden jeg har taget i dørhåndtaget…. 🙂
  Flot natur og udsigt

  Like

 4. Dejlige vandløb,- er De anlagte eller naturlige.. billedet nederst.??. Det er dejlige opskrifter du har, og et sted hvor opskriften er en gryderet ligger Jeres dejlig kat puma på et skrivebord, Opskriften foresætter under billedet.. Tænk jeg troede på et tidspunkt at den indgik i retten … men kun et par sekunder.. Jeg kan læse at I giver køerne navne Christie feks. uha hvad når De skal slagtes, kan I klare at spise den // dem.?… Jeg er katte elsker, min dejlige bedste ven Simba, som trofast traskede efter mig hvor jeg gik og stod, kom når jeg kaldte, folk troede nærmest det var en hund, den kikkede underligt op når jeg sagde GO` Hund.. Desværre døde den efter 9 år i Rødovre København. Det er 2 år siden . jeg besøger stadigvæk dens grav…Savnet efter kæledyr er lige så stort som hvis det havde været et menneske…God Søndag… ..

  Like

  1. Du har helt ret, Bjarne. Savnet efter et elsket dyr er ligeså stort som efter et elsket menneske. Vores dyr bliver jo også en del af vores familie, og de giver os så mange glæder i løbet af deres – desværre – meget kortere liv.
   Og derfor kommer Puma altså heller ikke i gryden 🙂 Han ligger altid klar til at få en godbid eller to, men han ER ikke godbidden.

   Vandløbet er naturligt. Det er Borum Møllebæk, som afvander Lading Sø og løber ud i Lyngbygårds Å, der igen løber ud i Aarhus Å og ud i bugten. Den laver nye snoninger hvert år…

   Like

 5. En snevejrsdag med sol er bare guld, det kan vi lide.
  Herlige billeder af hund og kat og de andre.
  Vi lavede din julesnaps, det blev en succes.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: