Kylling på grøntsagsbund med perlebyg

Skal man både være fattig og spise kedelig mad, bliver januar da en begrædelig affære. Derfor er der brug for billige, men også lækre opskrifter.

Opskriften her er både billig, meget lækker og strækker langt. Perlebyggen tager smag fra kylling, grøntsager og laurbærblade, og den bliver krydret, blød og risottoagtig.

Man skal bruge:
1 stor kylling – delt i portionsstykker
3-4 dl kogt perlebyg (kogt i 10 minutter i letsaltet vand)
1 stor pastinak
1 stor persillerod
2 mellemstore gulerødder
1 stor porre
3 laurbærblade
2 -3 dl hønsebouillon (terning er ok)
Ekstra vand, hvis fadet bager tørt
Salt og peber

Kog perlebyggen i 10 minutter. Gør kyllingen i stand og klip den i 8 stykker. Gør grøntsagerne i stand og skær dem i stave – porrerne i ringe.

Bland grøntsager og perlebyg i et ovnfast fad, drys med salt og peber og stik laurbærbladene ved. Hæld 2-3 dl hønsebouillon over.

Sæt fadet i ovnen på 200 grader, til det hele bobler lystigt. Tag fadet ud og læg kyllingestykkerne oven på grøntsagsbunden.

Sæt fadet tilbage i ovnen og steg kyllingen, til den er sprød og mør, og kødsaften er klar. Det tager en tre kvarters tid.

En rigtig lækker ret – og rester kan varmes dagen efter uden at blive spor ringere af det.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Kylling på grøntsagsbund med perlebyg”

 1. Skøn opskrift – det er bare SÅ dejligt at hente inspiration på din side, Karen !
  Men – jeg har aldrig brugt perlebyg .
  Så når du skriver 3-4 dl, er det så målt Før eller Efter kogningen (de “udvider” sig jo nok en del).

  Like

  1. Det skulle jeg have skrevet – det er perlebyg, der er kogt i 10 minutter. De udvider sig en del, og de udvider sig mere endnu i retten. Derfor skal der så meget væde ved. Tak for de søde ord, Tove 🙂

   Like

 2. Åhh…. Den lille mis, den skal have det godt, når man har dyr er man nødt til at gå linen ud, så må man spare andre steder, godt valgt………og, glemte jeg lige at sige at maden ser lækker ud :-), kh Margit

  Like

 3. Godt råd til Puma: Du skal, ligesom vi mennesker, lære at fare med lempe, når alderen begynder at trykke – vælg dine kampe med omhu! Vær du glad for, at din madmor ikke kun står den kække bi – men også den slagne …
  Karen – hvor køber du kylling? Jeg skal betale ca. 140 kr. for en økologisk – de andre tør jeg ikke købe! Når der bare er en masse dejlige grøntsager i/til en ret, behøver jeg meget lidt kød. Jeg skal vist til at kigge nærmere på Frau Iwersens på markedet i Flensborg ved lejlighed.

  Like

  1. 🙂 Jeg tror ikke, han rigtigt vil høre efter den bette. Der er nogle halvvilde katte i området – nogle skrappe tøsemisser – og de er efter ham. Han må jo forsvare sig…

   Mht. kylling, så er det sjældent, jeg køber øko. Den, jeg oftest køber, er Holger kyllingen.

   Like

 4. Åhh – god bedring til katten. Og ja, når de kære husdyr kommer til skade eller har det skidt, så er der ingen vej uden om, dyrlægen må kontaktes, og det tager det sjove ud af lommepengene, som du også skriver.
  En skøn opskrift – jeg vil snarest give mig i kast med den 🙂

  Like

  1. Selvom det koster, er der ingen vej udenom. Hvor var den lille kat dog ynkelig, da han sad der med feber og en pote løftet op, så vi kunne se, hvor han havde ondt. Men dyrlægen kan trylle. Et skud penicillin/smertestillende, og så var Puma frisk igen her til morgen. Frisk nok til at hoppe op på det forbudte køkkenbord 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: