Besøg i Fru Pedersens Julehave

Mandag tog vi en fridag og kørte helt derud, hvor kragerne flyver hen og slår sig ned, når de er vendt hos os. Ud til der, hvor vinden blæser træerne skæve, jorden er sandet, og hvor grågæssene får deres sidste kig på Danmark, før de flyver ud over havet. Der – kun få kilometer inde i landet – ligger en paradisisk plet. Fru Pedersens Have.

Billede2

På denne årstid er der smukt pyntet op til jul i alle kroge. Poetiske stilleben mellem træerne, i drivhusene og på terrassen.

Billede5

Sjove ideer.

Billede13

Og geniale indfald.

Billede15

Nostalgi og moderne i en frisk og levende blanding.

Billede7

Alt sammen udtænkt, udført og styret med sikker hånd af Anette Krogh Pedersen med hjælp fra hendes særdeles kompetente handy- og ægtemand, John.

Vi kom, da det stadig var lyst, så vi kunne fordybe os i detaljerne og senere opleve mørkningen, hvor detaljerne svandt, og de mange lys overtog. Lys i lyskæder, lys i stager og lysekroner. Et forunderligt syn. Men gå da selv med rundt en tur.

Lad os starte, mens der endnu var lidt lys på himlen.

Billede1

Solen på vej ned bag Bed & Breakfast-skurvognen, der har en dejlig, åben udsigt over markerne.

Billede3

Billede4

Et par kig ind i skurvognen – og endnu en hyggekrog.

Billede6

Efterhånden som mørket sænkede sig, gav de mange lys det hele et eventyragtigt skær.

Billede10

Billede9

Billede11

Det blev efterhånden koldt om fingrene, og vi søgte ind i den hyggelige garage, hvor der er indrettet varme- og kaffestue til de mange besøgende. Lækre kager og småkager og en hyggesnak med Fru Pedersen.

Billede8

Her ser vi Fru Pedersen selv svinge opvaskebaljen – hun ville hellere have stået med kagefadet. Det var mere dekorativt, mente hun – og det er da også rigtigt. Men opvask er der nu engang en del af i denne verden – også i Fru Pedersens egen udgave af Paradisets Have. Der ligger hårdt arbejde bag skønheden, og det må man da gerne huske. Dog – som hun selv siger: Hvad kan være bedre, end at arbejde med det, man holder allermest af?

Billede12

Der er åbent fra 13-17 til og med den 14. december i Fru Pedersens Have. Derefter er der juleferie. Så skynd dig, hvis du ikke vil vente til næste år.

Hvis du vil se, hvordan der ser ud en dejlig sommerdag, så se her – vi besøgte nemlig også haven og Fru Pedersen i sommer. Og vi kommer helt sikkert igen.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Besøg i Fru Pedersens Julehave”

 1. Jeg skulle selv have været derud i dag – men måtte melde afbud. Tak for kig! Så fik jeg alligevel set den smukke have, i lygternes skær.

  Like

 2. Hej Karen du er også velkommen i min by have ,når du kommer på de her kanter jeg bor kun 5 min kørsel fra fru Pedersen have
  birnashavedroem.dk

  Like

  1. Ja, det er trist sådan at bo i udkantsdanmark 🙂 Men – jeg foreslår en sommertur. Kom til os og overnat i vores B&B den første nat, gå i den gamle by og klap kalvene. Den næste dag videre til Fru Pedersen – bo i hendes yndige skurvogns B&B, så videre til Haven i Hune og hjem. Var det ikke en rigtig god ide? 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: