Guldklematis

I går da jeg gik forbi B&B’en var der noget i bedet udenfor, der fangede mit blik. Nærmest nogle uldtotter. Uldtotter med vanddråber på – våde får?

Billede5

Der er frøstandene på vores Guldklematis, Clematis Tangutica. Den blev plantet i foråret, og den har blomstret siden juli med fine små klokker af det pureste guld.

Billede6

Lige nu står den med både blomster og frøstande, lette og fine blomster, og lette og fine frøstande. Tangutica er en af de få gule klematis, der findes, siges det. Jeg er ikke ekspert, men jeg valgte den gule til det bed, fordi det også rummer de gule, vildtvoksende fredløs.

Billede7

De passer fint sammen – også af sind, for Tangutica er lige så vildtvoksende. Den er blevet en kæmpe.

I foråret skal den skæres ned til 20 cm over jorden, og så begynder det hele forfra. De første små og spinkle skud dukker frem, og lynhurtigt er de store og snor sig omkring stativets top. Næste år skulle den få endnu flere blomster. Det glæder jeg mig til.

Men hele vinteren skal den have lov at stå og prale med sine fine frøstande.

Billede4

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Guldklematis”

  1. Den er rigtig fin, den kendte jeg ikke, når man kommer i havecentre, så er de fleste lilla, blå, røde og lyserøde. Dejligt at se en anderledes, måske den op i skoven og bo :-), kh Margit

    Like

  2. Fantastisk clematis. Jeg har haft den i en tidligere have, og den er noget af det mest livskraftige man kan tænke sig. Og sådan nogle planter kan jeg altså bedst lide 🙂

    Like

  3. Ih, hvor den dog smuk og enkel – en rigtig “Klokkeblomst-hat”! Engang gav jeg min mor en gul klematis, hvis åbne blomst minder om fire små citronskaller, så blomsterknoppen er mere buttet, tror jeg; den har også smukke frøstande og små blade, hvilket gør dem begge meget yndefulde.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: