Idealiseret?

I den sidste tid har jeg flere gange hørt folk sige, at de sociale medier kun bliver brugt til at fremstille et idealiseret billede af dem, der bruger dem. Facebook, blogs, Twitter. Hmmm – tjaaaa… ok, man skriver vel ikke blogindlæg om sine værste bommerter, gør man? Uploader en kikset opskrift ? Eller viser billeder af de planter, dræbersneglene åd? Sjældent.

Så skal man tage kritikken til sig? Vise sit uperfekte jeg i fuld offentlighed? Ok. Vil I se mit kaotiske køkken? Kl. 13.47 tirsdag den 30. september?

Billede1

Hvorfor ligger der en stak blade og magasiner på bordet? Hvorfor er risene ikke pakket væk? Hvorfor står den balje squash der? Østerssovsen – hvad laver den på bordet, midt i kagebagningen? Og den dåse ovnrens? Og allerværst – hvorfor er der en pakke købt æblekagerasp? Rystende forhold. Ring efter Fødevarestyrelsen og få den kvinde buret inde. Hun er jo en trussel mod civilisationen.

Vil I vide det? Jo, jeg kom for sent i gang. Startede med at rydde op – mellemlandede et og andet her og der – kunne ikke finde noget bagerst i skabet, så alt det foran kom ud på bordet, og jeg brændte den kagerasp, jeg selv stod og biksede med, fordi jeg ville sortere i bunken med reklamer og blade samtidig.

Det gjorde jeg faktisk. Brændte raspen. Det lugter fælt, når man gør det – i hele køkkenet. Det bliver uspiseligt. Så jeg kørte resolut ned i Brugsen og købte en pakke færdig kagerasp.

Og æblekagen blev god. Verden gik ikke under.

Billede2

Bondemanden fik sit fødselsdagsønske om gammeldags æblekage opfyldt. Og klokken 14.55 så køkkenet faktisk helt normalt ud igen.

Billede3

Blomsterdekorationen holdt.

Billede4

Gaverne blev åbnet, og kagerne spist.

Så det blev faktisk en helt perfekt dag. I og udenfor de sociale medier.

God næsten perfekt onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Idealiseret?”

 1. Ha ha, nu må jeg le :-D…… Det minder mig om den anden dag, hvor jeg var ved at lægge noget på bloggen, en stilleben og skulle overføre billeder fra kameraet til pc’en. Hvad var det der kom frem, min mand havde taget nogen stilleben billeder af min gøren og laden, tøj der ikke var lagt sammen, bordet der ikke var ryddet af efter morgenmad og nogle blomsterting jeg havde gang i. Han syntes lige han ville bidrage med materialer……ha ha han har humor den mand, men som dig, så blev der styr på det senere :-).
  Dejligt og sjovt indlæg :-), hils og sig til lykke :-), kh Margit

  Like

  1. God humor 🙂 Nej, ingen er fuldkommen, som den hed den skønne, gamle film med Marilyn Monroe, Tony Curtis og Jack Lemmon. Ah, nu er det snart vejr til at se den slags film igen…
   Kh, Karen

   Like

 2. Nu er verden jo altid nemmere, når man kan tale om stereotyper (tør slet ikke at komme med eksempler, da nogen så vil hænge mig ud). Derfor er det også de perfekte glansbilleder, der får en tur, når nogen skal slå på de sociale medier. Men vi andre ved jo, at den slags stereotyper skal man bare holde sig fra og så følge livets gang de steder, hvor der er plads til fejl og skønne, almindelige hverdagsbilleder og hverdagsliv.
  Tak for en god og jordbunden blog, som jeg altid bliver glad af at kigge forbi 🙂

  Like

 3. Te he… sådan ser alt jo ud ind i mellem, og jeg poster da gladeligt det kiksede også. Det perfekte og det uperfekte udgør jo tilsammen dét hele, som er livet.
  Når nu du er i gang med at rette, så var det vel tirsdag i går… og tillykke 🙂

  Like

  1. Hehe – der kan du se. Jeg trænger vist snart til ferie. Og skal også snart have ferie – det bliver dejligt. Lige nu føler jeg, at jeg farer forvildet rundt som en høne uden hovede 😀

   Like

 4. Bare du ikke havde puttet ovnrens og østerssovs i kagen, så ville det ikke genere mig 🙂 Og det ville glæde min søn at se, at du huskede at komme geléklatter oven på flødeskummet.
  Meeen den 30. november – havde du så travlt, at du glemte, det var den 30. september?!

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: