Ferie med forhindringer

Vi har været på ferie. En uges ferie til Rothenburg ob der Tauber. Med vores nye, 10 år gamle, campingvogn. Det var mere end to år siden, vi sidst var på ferie, og mere end 10 år siden vi sidst var på campingferie, så vi var helt på dupperne og glædede os vildt til at køre ned ad E45 til nye steder, andre landskaber, anden slags mad og nye oplevelser. Som sneglen med hus på ryg. En snegl, der må bevæge sig fremad med 100 km i timen, altså.

En dejlig ferie, var det, og når jeg siger ‘ferie med forhindringer’, er det, fordi den startede sådan her. Lige nord for Hamburg.

Billede1

Rejsen var dårligt begyndt. Det er ikke nogen rar følelse at holde der i nødsporet, mens trafikken suser forbi. Men der holdt vi altså.

Bondemanden fik ringet til SOS. De sendte en redder, der mente, at der var noget galt med brændstofpumpen. Han fik bilen til at køre igen, men advarede os om, at hvis pumpen var ved at være færdig, ville det ske igen.

Det var den. Det gjorde det.

100 km længere sydpå, midt i et vejarbejde, hvor der ikke var noget nødspor at trille ind i. Ikke ligefrem trygt for bondemanden, der igen måtte ud med advarselstrekanten.

Vente på en ny redder. Bil og campingvogn op på fejebladet. Ind på et lukket værksted i et industrikvarter i Hamburg klokken 19 lørdag aften. Værkstedet åbnede igen halv otte mandag morgen. Vi fik en lejebil gennem SOS, men de kom først med den efter 22 på trods af talrige løfter om at være på vej. Det blev for sent at køre videre. Vi endte med at sove på værkstedets parkeringsplads. Uden lys, uden aftensmad.

Vi genstartede ferien næste morgen ved sekstiden med en stor lejebil og kørte til Goslar i Harzen, tæt på Bloksbjerg. Og vi mødte naturligvis en heks.

Billede5

Hun var faldet for området en gang efter Sankt Hans festen i 1869 og havde slået sig ned der og åbnet en campingplads. Hexlich Wilkommen bød hun os og lod os komme ind i pandekagehuset.

Billede4

Vi kørte ind til byen Goslar, kiggede på det berømte klokkespil

Billede2

og de mange gamle huse.

Billede3

Vi fik også en stor og velfortjent øl og en stor, tysk schnitzel. Og gik meget tidligt i seng.

Næste morgen fik vi ok fra SOS til at køre videre i lejebilen, da værkstedet først kunne skaffe en ny brændstofpumpe og have bilen færdig et par dage efter.

Og vi fortsatte uden flere besværligheder til Rothenburg ob der Taubers byporte og ringmure. Vi fandt en herlig campingplads i Detwang, der ligger lige på ruten ‘Romantische Strasse’. Det er et herligt område med masser af historie, skønne landskaber, inspiration til ny mad og til smukke dekorationer med efterårets blomster.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

15 kommentarer til “Ferie med forhindringer”

 1. Dejligt … at I trods start problemer fik en god ferie…. Det er altid dejligt at komme ud og se nye omgivelser og få lidt nyt inspiration…. Så er det så dejligt at komme hjem igen…..
  Vi er heller ikke gode til at komme afsted… Selvom vi alle elsker det….

  Like

  1. Det er svært at komme afsted – sådan er det bare, når man skal have dyrepasning m.v. på plads – og når manden er selvstændig 🙂 Men inspiration trænger man til. Der var også blomsterinspiration. Jeg tog billeder af nogle skønne dekoer med mos og bark, jeg vil prøve at gøre efter.

   Like

 2. Det kunne du da godt have sagt at I tog på ferie, var lidt bekymret for dig, da der pludselig var stille på blokken, hvad kunne der være sket….. Nå :-), men er sikker på at I trængte til en velfortjent ferie og man skal jo opleve noget og det startede jo ret tidlig ;-), godt I var af sted, havde det godt, oplevede noget godt, spiste godt og kom godt hjem :-), kh Margit

  Like

  1. Hej Margit,
   Vi er lidt bange for at skrive ud i verdensrummet, at vi er på ferie – man ved jo aldrig, hvilke skumle personager, der lige ser det og kommer væltende med koben og store sorte sække. Ikke at der er meget at komme efter 🙂 men alligevel.
   Det er så sjældent, at vi rejser på grund af alle dyrene, men med den ‘nye’ vogn kommer det nok til at ske lidt oftere. I hvert fald fra næste forår, for nu har pladserne jo lukket for vinteren. Uuuh, hvor jeg dog elsker den frihed, det giver, at man bare tager huset på nakken og kører ud til nye oplevelser 🙂
   Kh, Karen

   Like

 3. Godt at der ikke skete noget med jer, og at I kom velbeholdne hjem igen. For mig er det det bedste af det hele! Sikke et flot luksusdyr I har købt.
  Find én fejl på billedet af din mand med næsen nede i motoren: Næste gang I tager syd for grænsen, skal I huske at medbringe gule sikkerhedsveste anbragt på et SYNLIGT sted – mine ligger synligt i begge sidelommer foran – det er lovpligtigt dernede – og skulle også være det i Danmark. Da de kom frem for flere år siden, udstyrede jeg familiens biler – både her og hisset. Nicht um sehen zu können, sondern um gesehen zu werden. Af samme grund tog jeg svenskernes brug af kørelys til mig i slutningen af tresserne. De kom jo kørende gennem Aalborg fra Frederikshavn og var meget tydelige i trafikken, ikke kun i skumringen. God idé, tænkte jeg – lige til efterfølgelse.

  Like

 4. Dejligt at høre nyt fra dig igen – og din gode fortælleevne. Man kan ikke andet end smile, når det læses, selv om der nok ikke var så meget at grine af en lørdag aften på en værkstedsparkeringsplads.
  Velkommen hjem igen.
  Venlig hilsen
  Jette

  Like

 5. Urlaub mit Hindernissen??? men alt gik vel i kom hjem igen en flok oplevelser rigere og ja,at gå i stå midt i en baustelle med tyskerne kørerende med hovedet under armen kan tage pippet fra den mest hårdhudede
  velkommen hjem igen og god Mandagsdag til alle på gaarden

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: