Bissende bisser?

Græsmarken skal ikke klippes mere i år. Den første nattefrost har været der i nat, og nu vokser det kun minimalt. Men fra sidste klipning er den vokset så meget, at der er en hel del lækker ko-mad på den. Det har køerne fået lov til at komme ind og gnave af, og det er de ikke kede af.

Picture5

Nogle vil nok sige, at de danser af fryd. Men faktisk minder de mere om bissende bisonokser på prærien.

Picture1

Rundt og rundt løber de – som en stor, bølgende klump. Gungrer, så jorden ryster.

Picture2

Følges hele vejen. Stopper af og til for at gumle lidt – og så af sted igen.

Picture3

Deres glæde ved en ny græsmark er stor. De er lykkelige. Måske er græsset virkelig grønnere på den anden side af hegnet?

Picture4

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Bissende bisser?”

 1. Sikke et herligt syn. Ikke noget at sige til at de køer er lykkelige og nyder det. Det er ved at være et sjældent syn med sådan en flok kreaturer på en saftiggrøn græsmark, så det er med at nyde synet.

  Like

  1. Ja, det er faktisk kun kødkvæg, man ser på markerne. Og kun i små besætninger som vores. Da jeg var barn, var køerne altid ude om sommeren, og smørret blev gult om sommeren, fordi de fik græs og blegt om vinteren, når de fik hø. Men det er skønt at se dem være, som køer er beregnet til at være.

   Like

 2. Dejlige billeder, græsset er virkelig altid grønnere på den anden side. Det syntes Irma også når hun går ud og forsyner sig på kornmarken ved siden af, nu er hun heldigvis så stor at hun ikke kan komme gennem hullerne i hegnet 🙂

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: