Syrenen

Inde i blomsterhaven – i haven mellem bygningerne – står der en syrenbusk.

Billede4

Den er efterhånden blevet lidt for stor til at stå der, men vi nænner ikke at skille os af med den. Den var det første, vi plantede, da vi begyndte at lave have her for 10 år siden. Vi startede helt på bar bund – næsten bar bund. Der var masser af skvalderkål. Nåh ja – og brændenælder. Og selvsåede træer. Så helt bart var der da ikke.

Billede1

Der var rammerne. Skrænten og de store, smukke træer med det rige fugleliv.

Billede2

Men en have var det ikke. Det er det nu.

Billede3

Og syrenen var startskuddet.

Billede2

Så mon ikke vi kan finde ud af at få den beskåret, så den ikke overtager det hele? Vi har så godt at at blive mindet om, at vi faktisk er kommet ganske langt. Det giver lov til en fridag en gang i mellem. Sådan lidt fri holder jeg i eftermiddag, hvor jeg tager op til naboen for at lave rabarberblade af beton. Det kommer også til at pynte i haven.

God søndag.

 

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Syrenen”

 1. eeeeelsker syren i alle farver.inden jeg flyttede til sydsjælland havdevi i byen en lille kilometers penge med syrenbuske på hverside af vejen,sikke et syn og en bedøvende duft.der kom en stor buket med hjem til vasen,slev om det kun var en stakket frist,for som bekendt holder syren ikke ret længe i en Vase,BTW fik lige lavet 5½ l Syrensirup.Familien vil jo mene jeg er tossie,men mon ikke de regner med en lille Flaske ligeså vel de regner med en flaske hyldeblomstsaft.Hansis homemade stuff er jo anderledes og spændende. og smager godt .See you soon Karen,vi glader os til betonhænderne god dag til alle der ovre i det jydske

  Like

 2. Det er jeg spændt på at se…måske man skulle kaste sig ud i beton kunst …
  I dag har den stået på fremstilling af syren saft her på matriklen…. 5 x opskriften (åh, bare det nu smager godt :O)

  Like

   1. Karen,det smager ikke lige som det dufter,men det smager godt.ja det gør,man skal ok ikke vente for længe med at plukke skærmene men lige før de sprigerud er nok det bedste vil jeg tro. eller lige efter det er sket og så plukke meget tidligt om morgenen,mens der er dug på endnu. det vil jeg tro at giver det bedste resultat.-jeg gläder mig thihvertifald til Syrenparfait et glas kølig hvidvin med syrensirup i eller en kage dryppet med syrensirup.

    Like

  1. Tak Anette 🙂 Det er lysår bagud for din skønne have, som jeg glæder mig til at se i ‘sommerferien’. Vores udfordring er stadig skvalderkål. Men vi elsker jo vores lille plet her.

   Like

 3. Hej Karen. Det er da en skøn have I har fået lavet. Der må ligge utrolig mange timers arbejde gemt der. Og syrenen, den dufter og ser dejlig ud.
  Håber du har haft en dejlig eftermiddag i selskab med beton mm. 🙂
  Jette

  Like

  1. Tak Jette – Uha – hvis vi begynder at tælle timer – det skal man ikke. Men det er ‘a labour of love’, som man siger. Der kommer mere om betonen – hvis ikke fuglebadene revner, når vi vender dem 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.