Gnocchi igen – med østershatte, rosmarin og citron

Gnocchidag igen. Gnocchidage har erstattet vores pastadage for tiden. Hurtigt, nemt og lækkert. Denne gang med østershatte, citronskal, krydderurter og fløde.

Billede6

Man skal bruge:
1 pk gnocchi
1 pk østershatte 150 g
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
Skal fra 1 økocitron
50 g skinke i strimler
1 kvist rosmarin
10-12 salvieblade
1 dl fløde
1 dl vand
4 spsk fintrevet parmesan
Salt og peber – et godt skud peber er ingen skade til.
Olivenolie til stegning

Steg løg, hvidløg, skinke, rosmarin og salvie i lidt olivenolie. Skær østershattene i strimler og steg dem med et øjeblik. Tilsæt fløde og vand og lad det koge godt igennem. Smag til med citronskal, salt og peber.

Bland sovsen med gnocchi i et ovnfast fad, drys med osten og sæt fadet i ovnen på 200 grader med varmluft, til overfladen er gylden og sovsen bobler lystigt. Nem og hurtig mad, der smager af meget mere tid. Spis retten med cherrytomater til – medmindre du har tid til at lave en salat – så er det nok endnu bedre.

Men hvad sker der dog i Skivholme. Hun synes, mad skal kunne laves hurtigt for tiden? Hun plejer da altid at have tid til at simre, hakke og snitte. Joooo – men – det er kalvetid. Igen i dag var der en lille ny, der skulle have sine nummerplader på. Det var nummer 8 i år.

Billede8

De første er allerede begyndt at spunse rundt – løbe hen imod en og lave en håndbremsevending lige før, de kommer for farligt tæt på. Lege fangeleg, stange buh. Der er liv og glade dage på marken, så vi er gået i ‘børnefamilie-mode’ og laver en del hurtig mad her i maj.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Gnocchi igen – med østershatte, rosmarin og citron”

 1. Håndbremsevending kan gå gruelig galt. I min søns gymnasietid hed det en Robert Redford-vending, og en af hans kammerater ville liiige vise sig – og det – på en stor parkeringsplads en fredag eftermiddag. Det skulle han ALDRIG have gjort – hvis man spurgte hans far 😦
  Fin tid at komme til verden – i Montana kommer de allerede i februar, hvor det er hundekoldt og til tider sne, dog altid uden blæsevejr; de har ikke et skur med halm ude på marken.
  Nokidag!

  Like

 2. Hej Karen. Det lyder nu som en ret hyggelig tid hos jer 🙂 Gnocchi har jeg aldrig smagt – men jeg kan næsten høre, at det må jeg en dag 🙂 Fortsat dejlig morgen i maj, når det grønnes …
  Jette

  Like

  1. Der er i hvert fald gang i den 🙂 De små varyler holder os godt beskæftiget. De første dage kan de ikke mærke elhegnet, så de drøner ud og ind, mens Mor-koen står og brøler på os, så vi kan hente den vanartede unge. Men alt er grønt, og gøgen kukker, så det går nok.
   Jeg har købt gnocchi i Lidl til ca. 15 kr., og jeg mener også de har dem i Rema1000.
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.