R.I.P. Birthe – din skønne kvinde

Newyorkerbyheart, Birthe Lynggaard, er død i dag efter lang tids ond og ubærlig sygdom. 42 år gammel. Der er ingen rimelighed i det. Men hvad ved naturen om rimelighed?

Det er kun tre dage siden, Birthe sidst ‘syntes godt om’ et indlæg her. Nu vil hun aldrig mere ‘synes godt om’ noget. Jeg håber, hun fik en rolig udgang fra denne verden. Og jeg må indrømme, at jeg tuder, selvom vi længe har vidst, at Birthe var så syg, at der ikke var noget at gøre. Onde, onde kræft.

Hvis du kendte Newyorkerbyheart som Birthe, eller kun som en blog med gode opskrifter, historier fra hverdagen og her til sidst Kræftdagbogen, så læs det digt, Birthe valgte at lade Jan, hendes kæreste og mand, publicere som en sidste hilsen. Det er smukt.

Jeg vil savne dig Birthe.

En sidste kærlig hilsen fra mig.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

10 kommentarer til “R.I.P. Birthe – din skønne kvinde”

 1. Newyorkerbyheart var den første mad blog jeg fulgte, og som var med til at åbne min interesse for maduniverset på nettet og andre mad blogs. Jeg blev hurtigt afhængig af, at læse hendes spændene opskrifter og opdateringer om stort og småt.

  Jeg tog “hatten af ” for hendes åbenhjertede beretning, da kræften viste sit ækle fjæs. Mange mennesker havde ikke haft samme mod til at inddrage hele Danmark i kampen mod kræften / kampen om livet som Birthe desværre tabte.

  Næste gang jeg laver gulerodsboller til kollagerne ved jeg, at der vil ryge en lille tanken og et smil op til Birthe – med tak for en god opskrift som altid sidder lige i skabet, super nem og velsmagende.

  Tak for inspiration, tak for at vække min lyst til at eksperimentere, tak, for at du delte så meget med os – håber din blog vil bestå, som et vidnesbyrde om du var her, du skabte noget, du glædede så mange mennesker med din passion for mad.

  R.I.P.

  Like

  1. Smukt sagt Pia. Der var engang en klog kvinde, der sagde: Om hundrede år betyder det ikke noget, hvor mange penge, du havde i banken, hvilket hus, du boede i, eller hvilken bil, du kørte. Men den indflydelse, du har haft på andre menneskers liv, vil have betydning igennem flere generationer. Jeg håber også, at Jan vil lade bloggen blive stående som den er, som et vidnesbyrd om et Birthes liv, der glædede mange andre.

   Liked by 1 person

 2. Kræft er en forfærdelig sygdom 😦 Vi har også mistet meget til den i min familie og omgangskreds. Har også fulgt Birthe under hendes sygdom, og kender til hende fra langt tilbage i div. madsammenhænge, så der blev også fældet nogle tårer herfra i går. Livet er bare så skrøbeligt, og det er ikke til at forstå, hvorfor det nogle gange er, som det er. Hun har rørt mange med sin blog og sit liv, det er ret tydeligt både på bloggen, hvor mange har skrevet utallige kommentarer til hende, og andre steder på nettet, hvor hun mindes nu.

  Like

  1. Ja kræft er forfærdelig på alle måder. Og man skal helst være meget, meget ældre end Birthe var, før man siger farvel til verden. Birthe var elsket af mange, fordi hun bare var så sød, positiv og dygtig. Jeg vil virkelig savne hende.

   Like

 3. Ja, selvom Birthe forgæves håbede på en god diagnose sidst, hun var på hospitalet i Odense for ikke længe siden. Hun bar sin skæbne med stor værdighed og modenhed, som ikke er mange forundt under så vanskelige betingelser. Hun var åben om sin sygdom, og hun forberedte sig på at sige verden ret farvel. Må hun hvile i fred, og må der være dejlige mennesker, der hjælper hendes mand.

  Like

 4. øv der er noget der er blevet væk der skulle stå kær tidligere Kollega i Søndags det er ret irriterende man skal checke to gange for man trykker send eller skriv

  Like

 5. Mojn Mojn,Ja det er så skide uretfærdigt,at det altid rammer de forkerte.New YorkerbyHeart er her ikke mere en af mine gode veninder kæmper også en ulige Kamp.Behandlingen gør hende mere syg end den gør hende godt,hun siger at hun kan høre metastaserne gro,Hendes Datter er lige blevet opereret for for en svulst som gik og trykkede på Lobus frontalis hvor er det uretfærdigt
  det gik heldigvis godt selv om det var meget tæt på nervus opticus så gik det ikke ud over synet,men der skulle 2 indgreb til og man ved først efter et stykke tid om det det er 1oo% i orden,den skide sygdom hvorfor har man ikke knækkket Cancercoden endnu efter såååååå mange år.???? det er ikke fair at selvsmå børn bukker under for sådan en sjover,ja undskyld mig,det er bare noget lort. 😦
  God Dag til alle der ovre i det jydske

  Like

   1. ja desværre Dorthe har lige mistet en kær tidligere Søndags hun var ellers erklæret rask men the big C synes ikke det skulle være sådan 😦

    Like

Der er lukket for kommentarer.