Øv, siger man. Øv.

Puma har vejrproblemer. Det får vi allesammen lov at mærke.

For katte har hele vejen langs med siden og ryggen nogle ekstra lange hår, der hjælper dem til at orientere sig. De mærker luftens bevægelser med dem og bruger dem til at vurdere omgivelserne. De har knurhår. Dem bruger de til at vurdere afstande med – så de med en meters afsæt kan springe igennem tremmerne på et gelænder. Med kirurgisk præcision, som det hedder.

Men blæsten forstyrrer det hele. Roder rundt i hårene, så man ikke ved, hvad der er op eller ned. Og så bliver man irriteret – og lettere mopset.

Kommer ind ad kattelemmen med et vredt smæk og går direkte til hoveddøren for at blive lukket ud der. For der må vejret da være bedre ikke?

Billede1

Nej. Øv. Går ind på trappen for at sidde der lidt og se skummel ud.

Billede2

Hvad skal man stille op i sådan et vejr? Springe lidt rundt og jage sin egen hale? Ok – men hvor længe? Drille hunden? Nej. Den fatter ikke, hvad man har gang i, selvom det er tilfredsstillende at se, at den holder en respektfuld afstand.

Billede4

Til sidst er der ikke andet at gøre end at vente. Vente på bedre vejr. Vente på, at det der irriterende noget derude holder op.

Billede5

Men man vil godt lige have taget til referat, at man er temmelig utilfreds med tingenes almene tilstand. Og må man så bede om noget mere katteknas?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Øv, siger man. Øv.”

 1. Jeg har aldrig vidst, at katte havde andre antenner end i knurhårene. En venindes kat fik svare problemer, efter at hendes lille søn havde klippet “de der lange strittende hår af på siden af kattens hoved”.
  Stærk blæst er nu heller ikke min livret – jeg tænker med gru på, hvordan det hastigt daler i olietanken.

  Like

  1. Uha – olie er dyrt. Vi gik fra olie og købestrøm til træpiller og solceller for et par år siden. Træpillerne er vildt tunge – de kommer i 25 kilos sække – men det koster (endnu) det halve af olien. De pusler jo med nye afgifter…

   Like

 2. Man er vel af ophøjet byrd og så er den blæst ret så irriterende.her har det faktiskt blæst mere eller mindre siden den 28 oktober med undtagelse i dag hvor det er kun et lille pust der rører sig
  Go´Fredagsdag og Go´Weekend

  Like

 3. Hi, hi….Ja, vores katte er også indenfor og er kun liiiige ude for så at vende tilbage til varmen og hyggen 🙂

  Like

  1. Puma kan også finde på at sætte sig ud på fryseren i baggange i en halv times tid og så komme ind og kræve ekstra mad, fordi han er blevet sååååå kold. De er nogle skønne kræ, er de 🙂

   Like

 4. 😀 NÅHHHHH ! 😀
  Holder med Puma – man blir´ ski´ da irriteret af den pokkers blæst 😡
  Kan da snart ikke huske, hvornår det ikke har blæst en hel eller halv pelikan – ØV !
  Også en rigtig god fredag til jer – i håbet om snarligt stille vejr.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: