Et halstørklæde er noget…

‘Et halstørklæde er noget, man tager på, når ens mor fryser.’

Et eviggyldigt citat. For hvordan kan man vide, om andre fryser? Om de har brug for et halstørklæde? Kun ved selv at mærke efter og sammenligne. Og forskellige væsener føler temperatur, vejr og vind forskelligt.

Jeg kan ikke andet end spørge: Hvorfor går de fjollede køer dog ikke ind?

Billede2

Der er læ, ren halm og foder i stalden. Så hvorfor er det foderet udenfor, der smager bedst?

Billede1

Det er jo det samme begge steder. Mor fryser. Men det gør køerne nok ikke. Det er svaret.

God snestormsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Et halstørklæde er noget…”

 1. Køerne kan jeg endda forstå – med den tykke pels. Men mit barnebarn, som blev seks år i går – og ikke har ét gram fedt på kroppen. Han trives bedst med korte bukser og bluser med korte ærmer hele året. Han må have et indbygget kraftvarmeværk.
  Nu har jeg boet her i 20 år, og for første gang kunne jeg i går ikke låse min garageport op, dækslet til dieseltanken i bilen var frosset fast, og mit køkkenbord var ISkoldt, der stod en isnende vind ind fra vinduerne. Godt jeg ikke har mange vinduer til den side!

  Like

 2. Et barnebarn spurgte mig. Tror du ikke fuglene fryser? De har jo det samme tøj på, som de havde i sommer. Jeg blev svar skyldig – for jeg ved det ikke 🙂

  Like

  1. Så kan du fortælle, at bare fuglene får nok at spise, kan de holde varmen. Ligesom køerne. Men de skal have rigtig meget, for det er rigtig koldt 🙂 En musvit kan dø af sult på 18 timer!
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: