Aubergine-lasagne

Når man nu har købt sådan et par smukke auberginer

Billede1
skal de også bruges. Men hvad skal man vælge at lave af dem? Bondemanden sagde ‘Lasagne’. Så lasagne blev det. Med auberginer – uden kød – og uden ostesovs. Men det bliver det nu ikke ringere af.

Billede4

Man skal bruge:
2 små auberginer
1 løg – hakket
4 fed hvidløg – hakket
2 dåser flåede tomater (+tomatforstærker: 2 spsk æbleeddike, 1 spsk sukker og et nip chiliflager)
Frisk basilikum
1 pk friske lasagneplader – 250 g
150 g groftrevet ost (jeg brugte Emmentaler – den billige fra Rema)
50 g fintrevet parmesan
Salt – og olie til at stege i.

Skær auberginerne i tern, læg dem i et dørslag og drys dem med salt. Lad dem dryppe af en times tid, og skyl dem så grundigt.

Hak løg og hvidløg og lad dem simre klare i olivenolie. Tilsæt aubergineternene og rør rundt. Tilsæt tomater, sukker, chili og æbleeddike. Krydr med salt. Lad det koge stille i en 20 minutters tid.

Billede2

Tag gryden af blusset og rør en håndfuld hakket frisk basilikum i.

Riv de to slags ost.

Billede1

Byg nu en lasagne med først et lag auberginesovs, drys med ost, læg lasagneplader over og drys med parmesan. Fortsæt til alt er brugt. Slut med et lag lasagneplader og et drys parmesan.

Billede3

Giv retten en halv times tid i ovnen på 200, så toppen bliver brun og det hele bobler og bruser. Pynt med hele basilikumblade og spis med stor fornøjelse.

Auberginer har en ‘kødagtig’ konsistens, der gør dem super velegnede til mange retter – gerne retter med tomat, hvidløg og hele pibetøjet, for de smager ikke af så meget i sig selv.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Aubergine-lasagne”

  1. Det er en god bette kniv, du har der – jeg er også så glad for min! Livet er for kort til dårlige og sløve værktøjer! Min søn tager af og til mine knive med til den gode Mr. Larsen i Københavnstrup – og de kommer knivskarpe! tilbage til mig.

    Like

    1. Den er jeg også glad for. Jeg har den helt lille, den lidt større og så en kokkekniv fra Global. Julegaver fra mit daværende arbejde for 10 år siden – og de er som ny endnu, selvom jeg bruger dem hver dag.

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: