Sprød vintersalat med stegte rosenkål og en skøn cremet dressing med parmesan

Salat med rosenkål

Salat om vinteren kan godt være en tam affære. Men bruger man årstidens grønt i salaten, bliver det en helt anden sag. Rosenkålene er kogt let, før de brunes på panden, croutonerne er hjemmelavede, og dressingen med parmesan, citron, hvidløg og et dryp Worcestershire sauce er cremet og uimodståelig.

Til salaten skal man bruge:
10 rosenkål, pillede og skåret i halve
Croutoner af et par skiver brød
Sprød grøn salat – hjertesalat eller crisp mix

Til dressingen skal man bruge:
2 spsk mayonnaise (jeg bruger Hellmanns)
2 spsk citronsaft
Revet citronskal – ca. 1 tsk
Et lille presset hvidløgsfed
1 tsk æbleeddike
1 tsk Worcestershire sauce
3 spsk fintrevet parmesan eller grana padano – gem lidt til pynt

  • Start med at pille rosenkålene, halver dem og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra og lad kålene dryppe af.
  • Skær brød i tern og rist det sprødt i lidt smør og/eller olie. Tag croutonerne af panden, læg dem på fedtsugende papir og drys med lidt salt – havsalt eller kryddersalt er godt her.
  • Kom en lille klat smør på panden og rist nu rosenkålene med skæresiden nedad, til de karamelliserer let. Det tager en 3-4 minutter. Vend dem og steg dem også en 3-4 minutter på den runde side.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål.
  • Gør salatbladene i stand, læg dem i en stor skål, læg croutoner og rosenkål ovenpå og dryp med dressingen. Pynt med et drys parmesan.

Server resten af dressingen til. Måske skal du lave ekstra, for der er nærmest kamp om det sidste i skålen.

Salaten kan bruges som tilbehør eller som en selvstændig frokostret – måske med lidt kyllingestrimler i og med et stykke godt brød til.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.