Ny bog: Kager fra hjertet – søde minder.

Gennem årene har tusinder af kvinder skrevet deres bedste opskrifter ned. Nogle i notesbøger, andre på løse sedler eller hvor der lige var plads i en kogebog. Mange af de opskrifter forsvandt, da de kvinder ikke var mere.

Gitte Brandenburg har sat sig for at gemme de opskrifter for eftertiden. Efter bogen Kager fra hjertet – gennem generationer, hvor det handlede om familiens gamle opskrifter, har hun nu lavet en ny bagebog med gamle opskrifter – og sikke en bog. Nogle af opskrifterne er familiens, andre har hun fået tilsendt sammen med de historier, der hører til opskrifterne, af og til med billeder. Det er kulturhistorie, der vil noget.

Samtidig er det en nutidig og meget nyttig bog at have på hylden. Der er opskrifter på alle de gamle kendinge som drømmekage og giftkage (det er rart at have dem samlet ét sted), og der er mindre kendte opskrifter som Kongekage og den superlækre romkage, jeg bagte i søndags.

Mums, siger jeg bare.

Som du kan se, er opskriften ikke svær, – alle opskrifterne er godt forklaret.

Der er også dekorative flødekager, overdådige lagkager, roulader, fine konditorkager, snitter og småkager, boller og kiks. En fantastisk samling.

Se lige en samling opskrifter…

Men det, der gør bogen til noget helt særligt er historierne. For når de historier bliver fortalt, går hverken kagen eller den kvinde, der bagte kagen, i glemmebogen, og det varmer altså mit hjerte.

Layoutet, som det igen er Amalie Løgstrup, der har stået for, er lige så lækkert som i den første bog. Billeder af kager, der får tænderne til at løbe i vand, billeder af de gamle opskrifter skrevet i hånden og billeder af de kvinder, der glædede deres famlie og venner med lækkert hjemmebag dengang.

Hvis du er glad for at bage, og hvis du holder af at gøre – og holde – historien levende, skulle du anskaffe dig et eksemplar af bogen. Der er til mange timers læsning – og bagning. Bogen er også en rigtig god gaveide.

Kager fra Hjertet – søde minder kan købes hos boghandleren, og den kan købes på nettet. Se mere her.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Ny bog: Kager fra hjertet – søde minder.”

 1. Ja historien er så vigtig at give videre. Min bror har et barnebarn på 14 år, som er kreativ. Det var hendes oldemor (min mor) også. Jeg har noget julepynt som hun lavede for mange år siden og det ville barnebarnet gerne have, for som hun sagde: jeg kan godt li’ når tingene har en historie. Der blev jeg helt glad, for det er jo ikke alle unge, der har det sådan. Men nu går tingene og historierne videre 🤗🤗.

  Like

 2. Ja har tænkt på at købe den – ser god ud – og så er det det med kager – hænger sammen med lidt hygge – det kan vi godt have brug for i det vejr her ☔️☔️💦
  Som ældste barnebarn siger – mormor her i vinter mørket – skal vi huske at hygge med god mad 🥰

  Like

  1. Klogt barnebarn, du har 🙂 Jeg synes, bogen er rigtig god. Det er arvegods og ikke modekager, og de handler mere om smag end om at være Instagram egnede. Du kan jo prøve romkagen – opskriften står på billedet 🙂

   Like

   1. Ja historien er så vigtig at give videre. Min bror har et barnebarn på 14 år, som er kreativ. Det var hendes oldemor (min mor) også. Jeg har noget julepynt som hun lavede for mange år siden og det ville barnebarnet gerne have, for som hun sagde: jeg kan godt li’ når tingene har en historie. Der blev jeg helt glad, for det er jo ikke alle unge, der har det sådan. Men nu går tingene og historierne videre 🤗🤗.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: