En gave til lyshungrende øjne

I går var en gave. En tidlig julegave, en solhvervsgave – ja, i det hele taget en gave til alle os, der holder af en kold, klar og smuk dag. Og hvem gør ikke det?

Det blev til mange ture ud i går, for det var da ikke vejr til at tusse rundt derinde.

Tindrende frost, hvor lyset spejlede sig i rimen og sendte det direkte ind i vores øjne, der i den grad savner naturligt lys på den her årstid.

Inde i skyggen fra skoven spejlede himlens blå farve sig i sneen. I skyggen var der endnu koldere.

Maggie er vild med at drøne rundt i sneen – endda på bare tæer. Her venter hun utålmodigt på os på solnedgangsturen.

For da solen gik ned der lidt i fire, gik vi en solnedgangstur. Det er svært at slippe en dag, så smuk som den i går. Solens sidste lys farvede horisonten, mens mosekonens arktiske veninde bryggede rimtåge over markerne.

Vi ved jo godt, sådan noget vejr kun fås i glimt. Vi bor jo i et kystklima. Men også i dag er vejret dejligt, og vi må bare fortrænge vejrmeldingen og ellers gemme lidt af lyset i sindet, så vi har noget at stå imod med, når klam og våd atlanterhavsluft kommer ind over os i næste uge.

Og så må vi ellers se at udnytte, at strømmen ikke er så dyr i dag. Der skal vaskes, støvsuges – og bages en masse småkager.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: