Efterårsarbejde i haven

Træerne har sluppet de fleste af deres blade, og de ligger i et tykt lag på græsplæner, stier og i indkørslen. Det er blevet den tid igen.

Bladene skal rives, samles og køres ud på marken. Den ene trillebør efter den anden. Man kan da i det mindste se, hvor man kommer til.

Og det er sjovt for hundene at ‘hjælpe’. Rosie tøffer og snuser, og Maggie har fundet sig en kæmpe pind at slæbe rundt på.

Men udover oprydning, som jo altid er noget af de kedeligste havearbejde, er det også plantetid. Den lille troldnød er kommet i jorden.

Det krævede en del arbejde fra husbondens side, for først skulle den gamle ribes busk, der aldrig rigtigt var blevet god der, fjernes, og duftjasminen ved siden af skæres ned. De har godt af at blive skåret helt ned, når de begynder at blive bare i bunden. Det kostede om ikke blod, sved og tårer, så i hvert fald sved og kræfter, for sådan en busk, der har stået et sted i næsten 20 år, er ikke lige sådan til at flytte med.

Men det lykkedes. Nu skal der ‘bare’ luges igennem og kantes der, hvor de store, gamle buske hældede ud over græsset. Lidt tulipaner skal der nok også lægges.

Troldnøden har knopper. Jeg glæder mig allerede til at se den i blomst.

Arbejdet blev afbrudt af en gedigen byge, men man skal jo også passe lidt på ryggen, så en lille pause skader nok ikke. Især ikke, når man kan kigge over vejen og se på regnbuer imens.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Efterårsarbejde i haven”

  1. Hej Gitte,
   Jeg fik også sådan en af min mand i fødselsdagsgave sidste år, og den er guld værd. Den er god, når der ikke er for mange våde blade, og den kan også bruges til ‘feje’ terrassen med om sommeren 🙂
   Mange hilsener, Karen

   Like

 1. Jeg er også på vej ud for at rive blade. De ligger i driver efter kraftig blæst forleden. Sådan ser det også ud hos dig på nr. 2 billede.
  Hvor ser Maggie sød ud med den kæmpe kæp i munden. Hun kan da vist apportere lidt af hvert! Dygtig hund!
  Så nu river vi blade, samler op og kører væk, og hvis vi er flittige, bliver vi måske færdige inden forår, som du skrev forleden!
  Fortsat god rive-blade-dage!
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Hun er en stærk, lille hund – og noget af de sødeste og kærligste, man kan forestille sig. Og hun elsker at hoppe rundt i bladene, hvad der jo også gør det lidt sjovere for mig. For der skal næsten held til, hvis vi skal blive færdige til foråret. Hver gang, jeg synes, at nu ser det da ok ud, blæser der nye ind og ned 😀
   Vi får stærke arme!
   Vh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: