Svømmende haver

I går på min fødselsdag tog vi – næsten – den sædvanlige tur til Flensburg. Men der var lige en krølle på halen.

Solen skinnede, og det var usædvanligt varmt, så vi gik en tur ned for at se på havnen og det blå, blå fjordvand. Og der, midt ude i det blå vand, fik vi øje på de svømmende haver. Selv nu, sidst i oktober, er de kønne at se på.

(og det var svanen også…)

Haverne er en del af et Interreg projekt, der handler om grænselandets historie fortalt med og af blomster. Der er en rute, man kan følge – en perfekt miniferie med campingvognen, tænker vi – fra slot til slot og have til have.

Billedet er uskarpt – det er taget gennem plastic på en planche ved havnen, så…

Undervejs er der opbygget formidlingshaver, som det hedder på dansk, eller ‘fortællehaver’, som det tyske ord Erzählgärten betyder. Det sidste lyder nu mere lokkende end formidling – et ord, der har lyden af velmenende pædagoger (og ditto demagoger) over sig.

Haverne og ruten skal fortælle historien om grænselandet, og jeg synes, det er sådan en god ide. Du kan læse mere om det her, hvis du også synes, det lyder spændende.

Det var en dejlig dag, og vil du vide, hvad jeg har fået i fødselsdagsgave af min skønne husbond? En voksende glæde, som man siger, en troldnød. Den er i knop, så allerede midt i denne vinter vil de lysende gule, tottede, strithårede blomster lyse op i haven. Det er da noget at glæde sig til.

Foto: Manfred Richter from Pixabay

Og husbonden har lovet at plante den, hvilket ikke er nogen enkel sag. Der skal nemlig flyttes omkring på en del, før den får sin plads i haven.

God weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Svømmende haver”

 1. Tillykke både med fødselsdagen og troldnøden, de er fantastiske! Jeg har én stående, hvor jeg kan se den fra køkkenvinduet, og jeg glæder mig allerede til den springer ud.
  Din overskrift fik mig tl at se tilplantede skildpadder for mit indre øje. Jeg tror flydende haver ville være mere korrekt, de her svømmer vist ingen vegne 😀
  Og jeg kan godt lide logoet med Blumen/blomster bygger/bauen Brücken/broer. Det er genialt.

  Like

  1. Tak, Uglemor 🙂 Jeg glæder mig også til de gule blomster i vintertiden. Du har helt ret i det med de flydende haver, men nu valgte de altså at kalde dem svømmende, og så holdt jeg fast i det. Kønt var det i hvert fald, og logoet er godt tænkt 🙂

   Like

 2. Hjertelig tillykke med fødselsdagen i går🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰
  Tak for dig – det er en daglig og meget værdsat glæde at læse dine indlæg, og få lov til at følge din gøren og laden.

  Kærlig hilsen
  Tove

  Like

 3. Tillykke Karen med fødselsdagen 🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰. Vi har også en troldnød, de er bare så smukke, når de blomster 🍁🍂❤️ Nyd weekend, det bliver lidt sommer med 18 g 🌞🍁🍂🎃🥂

  Like

 4. Tillykke med fødselsdagen🇩🇰. Der er skønt i Flensborg og en dejlig atmosfære ved havnen.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: