Efterårspynt og ballade i Flensburg

I går var vi på den traditionelle tur til Flensburg på Husbondens fødselsdag.

Vi gik strøgtur,

vi spiste frokost på Die Weinstube i Rote Strasse

og var på indkøb. Fornuftige indkøb, dagligvarer til den næste måned. Der er stadig meget at spare i Tyskland.

Flensburg var som altid smukt efterårspyntet, og vi nød at gå gennem de små gårde og se på det hele.

Men der er snart kommunalvalg i Flensburg. Og det gav ballade. På det ellers så hyggelige torv stod en Rasmus Paludan type og tordnede mod muslimer. Som moddemonstration stod sortklædte såkaldte antifascister med elefanthuer, og luften dirrede af voldsparathed. Det var rigtig ubehageligt, og det var nok det værste den yderste højrefløj og den yderste venstrefløj har at byde på. Heldigvis var der et massivt politiopbud, og det beroligede os noget. Alligevel var det ikke ved torvet, vi valgte at slentre.

Det er trist, at der er så meget, der bliver ødelagt af ekstreme kræfter fra alle sider. Tænk, hvis alle bare kunne være en lille smule flinkere og meget mere optaget af blomster end af magt? Illusorisk, men alligevel sandt.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: